18 / 05 / 2024

gazze yıkım raporu

gazze yıkım raporu

2019 Gazze Şeridi İnsani Durum Raporu'na göre; 13 yıl boyunca 293 bin 702 ev yıkıldı veya hasar gördü.

İTÜ’den çarpıcı deprem raporu: En belirgin yıkım nedenlerini tek tek açıkladılar!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin bir ön inceleme raporu hazırladı. Hazırlanan raporda yıkılan binaların enkaz haline gelmesinde birçok parametrenin etkin olduğu belirtilerek en belirgin yıkım nedenleri olarak görülen maddeler de sıralandı.

Bağcılar Belediyesi'nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi, ilçede yıkım yapılacak binalar için "Asbest yoktur" raporu talep etti . 

Aydın Karacasu'da olaylı yıkım!

Aydın Karacasu'da depreme dayanıksızlık raporu çıkarılan ve geçtiğimiz eğitim-öğretim yılının tamamlanmasından sonra tahliye edilen Karacasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (MTAL) yıkımı krize yol açtı. Okulun yıkımını izleyen gazeteciye çirkin saldırı düzenlendi.

Kartal metruk bina yıkımında rekor kırdı!

Kentsel dönüşüm, riskli yapı raporu veya ilgisizlik nedeniyle metruk durumda olan yapıların yıkım çalışmalarına hızla devam ediliyor. Kartal Belediyesi ise çalışmalarıyla örnek belediye oldu.

Avrasya GYO Edirne'de arsa üzerindeki yapıların yıkımı tamamlandı!

Avrasya GYO Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi Soğukkuyu mevkii 2261 ada 16 parsel değerleme raporu hakkında açıklama yaptı. Projenin yapılacak olduğu arsa üzerinde bulunan yapıların yıkım işlemleri tamamlandı.

Manisa Kula’daki ortaokul için yıkım kararı!

Manisa’da kamu ve eğitim binalarında deprem soruşturma raporu hazırlandı. Bu kapsamda Kula'daki 4 Eylül Ahmet ve Sabahat Özmen Ortaokulu için yıkım kararı alındı.

İstanbul Üniversitesi Vefa binasının yıkım raporu gizleniyor!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde devam eden restorasyon çalışmaları nedeniyle Vefa ek binasına taşınan öğrenciler verilen yıkım raporunun yayımlanmadığını iddia etti.

Kartal Belediyesi, metruk binaların yıkımına devam ediyor!

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatı ile Kartal’da tehlike yaratan terk edilmiş binalar ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı raporu bulunan binaların yıkım işlemleri sürüyor...  

Kumburgaz Merkez İlkokulu'nun yıkımına başlandı!

Büyükçekmece Kumburgaz Mahallesi'nde yer alan ve yüzde 69 çürük raporu bulunan Kumburgaz Merkez İlkokulu'nun yıkımına başlandı.

Yozgat Bozok Hastanesi için yıkım raporu!

Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin yıkılacağı iddia edilmişti. Deprem Performans Raporu'na göre hastane binasının yıkılması gerekiyor. 

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın yıkımına ilişkin bilirkişi raporu!

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın yıkım sürecinde açılan dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporuna ilişkin basın toplantısı yapıldı.

Riskli binalarda en önemli konu yıkım güvenliği!

İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Adana’da 392 bina için riskli raporu verildiğini, 129 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini belirterek, riskli binaların yıkımında en önemli konunun yıkım güvenliği olduğunu söyledi.

Manisa Sarıgöl Anadolu Lisesinin yıkımına başlandı!

Sarıgöl Anadolu Lisesi binasına verilen çürük raporu sonrası alınan yıkım kararına başlandı. İhale sonrası 60 yıllık eski binanın yıkım işini alan firma binayı yıkmaya başladı.

gazze yıkım raporu Haberi

gazze yıkım raporu

Gazze’de İsrail ablukasının bilançosu belirlendi. İstanbul’da Gazze Destek Derneği tarafından “2019 Gazze Şeridi İnsani Durum Raporu” açıklandı. 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; rapor kapsamında 2018’in 13 yıllık abluka sürecinde en kötü yıl olduğunu ifade eden Gazze Destek Derneği Genel Müdürü Abdalmajed Alaloul, “Uluslararası kuruluşlara göre 2,13 milyon kişi dünyadaki en kötü insani durumda yaşamaya başladı” şeklinde konuştu. 

İNSANİ KRİZ BÜYÜDÜ

Gazze halkının 30 Mart 2018’de barışçıl dönüş yürüyüşü yaptıklarını söyleyen Alaloul, “İşgal kuvvetleri buna orantısız güç kullanarak karşılık verdi ve sonuç olarak yürüyüşlerin ilk senesinde 270 kişi şehit oldu, 30 bin 714 kişi yaralandı. Bütün bu neticeler zaten var olan sıkıntılara bir yenisini ekledi ve 2018 yılında Gazze’deki insani kriz daha büyüdü” açıklamasında bulundu.

SALDIRILAR YIKIM BIRAKTI

Demografi, eğitim, sağlık, barınma gibi...