06 / 05 / 2024

gazzeli ailelere tazminat

gazzeli ailelere tazminat

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP), İsrail'in Gazze saldırılarında evleri yıkılan bin 339 aileye tazminat ödemeye başladığı bildirildi.

Uzaktan çalışan da tazminat alabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomi reform paketi kapsamında uzaktan çalışan da part time çalışan da tazminat alabilecek. İşte tüm merak edilenler...

Bodrum'da çocuklu ailelere ev kiralanmıyor!

Pandemi sonrasında kalabalık şehirden kaçmak isteyenlerin ilk tercih yerlerinden biri olan Bodrum'da kira fiyatları arttı. Bununla birlikte ev sahiplerinin kiracı tercihi de değişti. Ev sahipleri artık çocuklu ailelere ev kiralamıyor. 

Avcılar Belediyesi'nde arazi tazminatı krizi!

Avcılar Belediyesi önünde işçiler ile birlikte grev yapan TÜM BEL- SEN 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Sönmez, 2017 yılından bu yana belediyede çalışan teknik personelin arazi tazminatının ödenmediğini dile getirdi. 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 8 maaş tazminat kazanabilirsiniz!

İş sözleşmesi feshedilen çalışan işe iade davası açabiliyor. Mahkeme sonucunda eğer çalışan haklı bulunursa, kıdem tazminatı ile birlikte 4 ila 8 maaş kadar tazminata hak kazanabiliyor. İşte detaylar...

Emeklilere müjdeli haber! Çifte tazminat alabilirsiniz!

Çalışma hayatına devam eden emeklilere çifte tazminat fırsatı doğdu. Malulen emekliler hariç çalışmaya devam edebilen SSK ve Bağ-Kur'luların bazı hakları bulunuyor...

Dar gelirli ailelere 'ücretsiz konut' teklifi!

TBMM'ye sunulan Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi kapsamında aylık hane geliri brüt asgari ücretin altında olan ailelere ücretsiz konut tahsis edilmesi planlanıyor.

İstifa edip işi bırakana kıdem tazminatı!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı konusunda  çalışanların bazı hakları bulunuyor. Bu haklardan en önemlisi ise istifa edilmesi durumunda kıdem tazminatı almaya hak kazanması...

2021 kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

Yeni memur maaşlarının belli olmasıyla beraber 2021 yılında kıdem tazminatında tavan rakam 7.638.96 TL olarak belirlendi.

DASK İzmir depreminin ardından 125 milyon TL tazminat ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen depremden sonra geçen bir aylık sürede 15 bin 600 hasar dosyasının incelemesini tamamlayarak 125 milyon TL tazminat ödemesi gerçekleştirdi.

İzmir'de evleri orta hasarlı ailelere 5 bin TL yardım yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde evlerinde orta hasar bulunan ailelere 5 bin TL yardım yapılması gündeme geldi. 

Milyonluk lüks konutlarda deprem şoku: Bedeli istenip tazminat davası açılabilir!

İzmir'i vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası yeni yapılan ve milyon liralara satılan lüks rezidanslarda da büyük hasarlar oluştu. Uzmanlar müteahhittin kusuru ve ayıbı olması halinde bedel talebi ve tazminatın gündeme gelebileceğini vurguluyor.

Arazi tazminatı ödemelerine dair tespitler mecliste!

Sayıştay'ın 2019 yılı Denetim Raporunda yer alan Bakanlığın idare personeline yapılan arazi tazminatı ödemelerine dair tespitler meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yargıtay'dan emsal karar! Ev sahibi tazminat ödeyecek!

Yargıtay emsal bir kararla üst kattaki komşusunun dairesinden su sızdığı için üzüntü duyan ev sahibine tazminat ödenmesinin önünü açtı.

gazzeli ailelere tazminat Haberi

gazzeli ailelere tazminat

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP), İsrail'in Gazze saldırılarında evleri yıkılan bin 339 aileye tazminat ödemeye başladığı bildirildi.


UNDP tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in 2014 yılında Gazze'ye düzenlediği saldırılarda evleri kısmen ya da tamamen yıkılan, mülteci olmayan Filistinli bin 339 aileye tazminat ödenmeye başladığı belirtildi.


Suudi Arabistan Kalkınma Fonu'nun finansman sağlayacağı bilgisi verilen açıklamada, saldırılarda zarar gören ya da yıkılan evlerin yapım, bakım ve onarımı için 1 milyon 547 bin 600 dolar ödeneceği kaydedildi.


Açıklamada ayrıca, Suudi Arabistan Kalkınma Programı'nın 26 milyon dolara yaklaşan yardımlarının şu ana kadar 12 bin 110 aileye ulaştığı ifade edildi.

İsrail, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren "Koruyucu Hat" adını verdiği saldırılarını 26 Ağustos'ta sağlanan ateşkesle sona erdirmişti. Resmi verilere göre, İsrail'in son Gazze saldırılarında yaklaşık 12 bin...