29 / 04 / 2024

Gebze Belediyesi taşınmazları

Gebze Belediyesi taşınmazları

Bir firmanın Gebze Belediyesi ile yapmış olduğu kira sözleşmesinin hükümlerine uymadığı iddiaları meclise taşındı. Konu ile ilgili olarak soru önergesi hazırlayan Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, sorularını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti..

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

Kütahya Belediyesi taşınmazların kira süresini uzattı! 

Kütahya Belediyesi'nin mülkiyetinde olan taşınmazların kira sürelerinin uzatılması mecliste büyük yankı yarattı. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi taşınmazlarını öğrencilere tahsis edecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi kent genelinde öğrencilere verdiği desteğe devam ediyor. Belediye mülkiyeti kendilerine ait taşınmazlarını öğrencilerine tahsis etti. 

Üsküdar Belediyesi 3 ilçedeki taşınmazlarını satıyor!

İstanbul'un Üsküdar Belediyesi, İstanbul’daki toplamda 17 milyon 486 bin 516 TL değerindeki taşınmazlarını satışa sundu. Şehrin en hareketli ve işlek caddelerinden olan Bağdat Caddesi üzerindeki taşınmaza 9 milyon 178 bin 500 TL isteniyor.

Van Büyükşehir Belediyesi'nden taşınmazlarıyla ilgili basın açıklaması!

Van Büyükşehir Belediyesi, bazı basın organlarında çıkan "taşınmazların değer tespitinin yapılmadığı" ile ilgili haberlere yönelik yazılı açıklamada bulundu.

Gebze Belediyesi'nden 5.6 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Gebze Belediyesi, 3 mahalledeki 3 arsayı ihale ile satıyor. Arsaların satış ihalesi 9 Ocak'ta gerçekleşecek..

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bazı taşınmazları satışa çıktı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bazı taşınmazları, Kocaeli 4. İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı.

Devlet, kamu taşınmazlarından 4,5 milyar TL kazandı!

Devletin geçen yıl kamuya ait taşınmazların kira, satış ve irtifak haklarından elde ettiği gelir, bir önceki yıla kıyasla yüzde 30,6 arttı ve 4,5 milyar liraya ulaştı.

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisi Tebliği 2018!

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Hazine taşınmazları bitki yetiştirmek için kiralanabilecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği gereğince Hazine taşınmazları, tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri yetiştirmek amacıyla kiralanabilecek...

SGK taşınmazları taksitle satılabilecek!

SGK Taşınmazlar Yönetmeliğinde Değişiklik içeren yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, taşınmaza ilişkin ihaleyi kazananın talep etmesi halinde satış bedelinin yüzde 25'ini peşin, yüzde 75'ini ise taksitle ödeme imkanına sahip olacak.

ÖİB İstanbul'daki bazı taşınmazların satışını onayladı!

ÖİB İstanbul'daki bazı taşınmazların satışı onaylandı. Kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Miras kalan taşınmazları satmak, gelir vergisine tabi midir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında ''Miras kalan taşınmazları satmak, gelir vergisine mi tabidir?'' sorusunu cevaplandırdı. İşte o haber...

Gebze Belediyesi taşınmazları Haberi

Gebze Belediyesi taşınmazları



Bir firmanın Gebze Belediyesi ile yapmış olduğu kira sözleşmesinin hükümlerine uymadığı iddiaları meclise taşındı. Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, konu ile ilgili olarak soru önergesi hazırladı. Akar sorularını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti.


Akar önergesinde "Mülkiyeti Gebze Belediyesine ait bulunan Kocaeli ili, Gebze İlçesi Eskihisar Mevkiinde vaki ve kain olan tapunun pafta No:6’ da bulunan 5 bin 800 metrekare taşınmazını 31/ 10/ 2002 tarih ve 2002/95 sayılı meclis kararma ve 2886 sayılı yasanın 36. Maddesine istinaden 10 yıl süre ile kiralanması için 16/12/2003 tarih ve 2003/4546 sayılı encümen kararı ile 06/01/2004 tarihinde Gök Denizcilik Turizm İç ve Dış Tic. A.Ş şirketine kiraya verilmesine karar verilmiştir." dedi.


Ancak firmanın bu sözleşmenin gereğini yapmadığı ve faizleri ile birlikte 15 bin 100 TL biriken...