28 / 04 / 2024

gebze kentsel dönüşüm

gebze kentsel dönüşüm

Gebze Hürriyet Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, belediyeden gelen cevap üzerine bir araya geldi, bilmedikleri konuları öğrendi. Gebze Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Salih Işık, imar uygulamasının şeffaf olması gerektiğini söyledi.

Nexonya kentsel dönüşüm projelerine odaklandı! Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geliyor!

Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural, İstanbul’da konut projelerinde ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdiklerini açıklayarak Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geleceğini açıkladı.

Gebze'de inşaat alanında toprak kaydı, 5 katlı bina boşaltıldı!

Son zamanlarda kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çeken Gebze'de meydana gelen toprak kayması sebebiyle 5 katlı bina boşaltıldı...

Kocaeli'de kentsel dönüşüm için temayül yoklaması yapıldı!

Gebze Belediyesi'nce halk meclisinde vatandaşlara kentsel dönüşüm ile ilgili temayül yoklaması yapıldı.

Gebze Yavuz Selim Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm planı mecliste!

Gebze Yavuz Selim Mahallesi'nde 17 Ağustos 1999 depreminde hasar gören bina sayısı ve bölgeye yönelik bir kentsel dönüşüm planı olup olmadığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gebze Kirazpınar'da 26 evin yıkımı devam ediyor!

Gebze'de Kentsel Dönüşüm kapsamında Kirazpınar Mahallesi'nde 26 evin yıkımı devam ederken mahalle sakinleri tapularını göstererek yıkıma tepki gösterdi.

Gebze'de sosyal konut çalışmalarına hız verilecek!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, TOKİ Başkanı Ergün Turan’ı ziyaret etti. Köşker, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Gebze'ye TOKİ konutları mı geliyor?

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, TOKİ Başkanı Ergün Turan'ı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette kentsel dönüşüm projeleri konuşuldu.

İbrahim Malkoç: Kentsel Dönüşüm ihtiyaçtan doğdu!

Malkoçoğulları Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Malkoç, özellikle kentsel dönüşümle ilgili bilinmesi gerekenleri ve Gebze’de ki binaların durumunu, kent yapısını ve şehirleşme için düşündüklerini anlattı.

Gebze'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

CHP il yönetimi tarafından önümüzdeki günlerde belediye meclislerinde gündeme gelmesi beklenen kentsel dönüşüm konusu hakkında bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Nail Çiler: Kentsel dönüşüm Kocaeli için zorunlu!

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği'nin ziyaretinde açıklamalan yapan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Kocaeli'de imar sıkıntısı olduğunu belirtirken, Kentsel Dönüşümün Kocaeli için zorunluluk olduğunun altını çizdi.

Gebze'deki eski evler yenileniyor!

Gebze merkezde son yıllarda müteahhitle anlaşma yoluyla gerçekleşen doğal kentsel dönüşümle eski evlerin yerine yeni yapılar yükseliyor. Gebzeliler eski evlerin yerine yeni yapılar yaptırırken müteahhit firma seçiminde de seçici ve özenli davranıyorlar.

Gebze Çayırova'da kentsel dönüşüm çağrısı yapıldı!

Çayırova belediyesi yeni yılın ilk meclis toplantısının en önemli konusu Emek ve İnönü Mahalleleri oldu. Meclis üyeleri tarafından mahalleler için vatandaşın lehine olmak koşulu ile kentsel dönüşüm projesinin derhal hazırlanması çağrısı yapıldı.

Gebze kentsel dönüşüm başvurularında ikinci sırada!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mayıs 2012 tarihinde çıkarttığı Kentsel Dönüşüm Yasasından yararlanmak için en çok başvurunun İzmit, ikinci ilçenin de Gebze olduğu açıklandı.

gebze kentsel dönüşüm Haberi

gebze kentsel dönüşüm

Gebze Hürriyet Mahallesi'nde önümüzdeki günlerde başlaması planlanan kentsel dönüşüm, mahallelileri tedirgin etti, mücadeleye başladılar Gebze Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Salih Işık, imar uygulamasının şeffaf olması gerektiğini söyledi. 


Gebze Hürriyet Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, geçtiğimiz ay Gebze Belediyesi'ne dilekçe vererek, mahallelerinde yapılması planlanan kentsel dönüşümle ilgili bilgilenmek istediklerini iletmişti. Mahallelilerin dilekçelerine belediye tarafından önceki gün cevap verildi. Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu, dün Kale Oto Radyatör Çocuk Parkı'nda bir toplantı yaparak mahallelilere geniş çaplı bilgilendirmede bulundu.

AYNI MAHALLEDEYİZ 


Toplantıya; Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ekrem Çakır, Gebze Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Salih Işık, Avukat Recep Dursun, Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu Hürriyet Mahallesi Başkanı Yusuf Örnek, platformun dönem sözcüsü ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sebahattin Günel ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. 

Platformun Hürriyet Mahallesi başkanı Yusuf Örnek, 29 yıldır...