03 / 05 / 2024

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu inşaatı son durum

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu inşaatı son durum

İstanbul, İzmir karayolu arasındaki yolculuğu 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli geçiş noktası Körfez Köprüsü'nün silüeti ortaya çıkmaya başladı.

Mosinjproekt, İzmir metrosunun inşaat ihalesine katıldı!

Moskova hükümetine ait olan 'Mosinjproekt' şirketi, İzmir metrosunun inşaat ihalesine katıldığını resmen duyurdu.

Kanal İstanbul inşaatının son durumuna ilişkin önerge verildi!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Kuzey Marmara Otoyolu inşaatıyla ilgili soru önergesi verdi. 

Otoyol A.Ş. işletmeleri için kira ödemiyor iddiası!

Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nu işleten ve devletten “Geçiş garantisi” alan Otoyol A.Ş.'nin kira ödemediği iddia edildi. 

Gebze-Darıca Metro inşaatında üzerine demir düşen işçi hayatını kaybetti! 

Kocaeli'de Gebze-Darıca Metro Hattı inşaatında çalışan bir işçi, vincin taşıdığı demirlerin üzerine düşmesi sonucunda hayatını kaybetti.

Tahsin Tarhan: Köprüler kamulaştırılmalı!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kuzey Çevre Otoyolu, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devlete yük olduğunu belirtti..

Kuzey Marmara Otoyolu inşaatı iş kazasında 4 işçi yaralandı!

Kuzey Marmara Otoyolu projesi inşaatının Kocaeli kesimindeki viyadük inşaatında iskeleden düşen 4 işçi yaralandı...

Gebze Spor Kompleksi'nin inşaatı tam gaz!

Kente yeni yatırımlar kazandırmaya devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Spor Kompleksi'nin inşaatına hız kesmeden devam ediyor.

Gebze Beylikbağı İtfaiye binasının inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Beylikbağı İtfaiye binasının inşaatını tamamladı.

Gebze'de paralarını alamayan inşaat işçileri intihara kalkıştı!

Gebze'nin Tatlıkuyu Mahallesi'nde yan yol üzerinde bulunan gençlik merkezi inşaatında işçiler paralarını alamadıklarını iddia ederek intihara kalkıştı.

Gebze Kızılay'daki yedi katlı otoparkın inşaatı tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, Gebze’nin en işlek caddelerinden Kızılay’da yapımı devam eden yedi katlı otoparkın inşaat alanını inceledi.

İzmirli firmalar inşaat sektörüne yatırıma hazır!

Uzun yıllardır İzmir'de inşaat sektöründe hizmet veren 55 temsilci bir araya gelerek Türkiye'de inşaat sektörünün gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini söylediler. Toplantıya katılan iş adamı Serdar Kolay, "Ülkemiz ekonomisi için taşın altına elimizi sokmaya hazırız" dedi. 

Gebze itfaiye müfreze binasının inşaatı tamamlanıyor!

Kocaeli’nin farklı noktalarına yeni İtfaiye Müfreze binaları hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze itfaiye müfreze binasının inşaatını tamamlıyor.

Gebze Yavuz Selim ASM'nin inşaatı TBMM gündeminde!

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'ne yapılması planlanan Aile Sağlığı Merkezi inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu inşaatı son durum Haberi

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu inşaatı son durum

İstanbul, İzmir karayolu arasındaki yolculuğu 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli geçiş noktası Körfez Köprüsü'nün silüeti ortaya çıkmaya başladı. Şubat ayında çekilen kılavuz kabloları ardından geçici yürüyüş bandı montajı son aşamaya gelen köprüde bu ay sonunda ana kablolar çekilip tabliyeler döşenmeye başlanacak, Haziran ayında da yürüyerek karşıya geçilebilecek.


Ekiplerin iki yakada geçici yürüyüş yolu montajını yaptığı köprüde bu çalışma son aşamaya geldi. 'Kedi yolu' olarak da adlandırılan yürüyüş yolunda yaklaşık 200'er metrelik bölüm kaldı. Köprüde bu çalışmalar devam ederken, Dilovası, hem de Altınova Hersek bölgesinde ulaşım yolları ve viyadük inşaatları devam ediyor.


Bu yollar da büyük ölçüde tamamlandı ve asfalt döküldü. Programda bir gecikme olmadığı takdirde, bu ay sonunda araçların geçeceği tabliyeleri taşıyacak ana kablolar şu anda silüet halinde...