03 / 05 / 2024

gebzede köprü yıkımı

gebzede köprü yıkımı

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na bağlantısını sağlayan K1 kavşağı bölgesinde yolun genişletilmesi nedeniyle Dilovası mevkisi ile Gebze arasındaki iki eski köprüye döşenen emülsiyon tipi patlayıcılar gece saat 00.00'da patlatıldı...

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Fiziki gerçekleşmenin yüzde 99 olduğu Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli tamamlandığında, mevcut yol 1 kilometre kısalacak, zaman ve akaryakıttan tasarruf edilerek ekonomiye katkı sağlanacak...

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı! 

Yapımı tamamlandığında bölgedeki 16 şehir için geçiş noktası olacak olan Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı...

Yeni Kömürhan Köprüsü'nde birleşmeye 198 metre kaldı!

Doğu Anadolu Bölgesi'nin batı ve güneydeki kentlere ulaşımı açısından stratejik bir konuma sahip "Yeni Kömürhan Köprüsü Bağlantı Tüneli ve Yolu"nda fiziki gerçekleşme yüzde 90 oranına ulaştı.

Yeni Kömürhan Köprüsü bu yıl bitiyor!

2014 yılında yapımına başlanan ve yüzde 92'si tamamlanan "Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi"nin bu yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Trabzon Barma Yaylası'nda yıkım gerginliği!

Köprübaşı Barma Yaylası’nda yıkım gerginliği yaşandı. Yıkıma tepki gösteren Ali Yılmaz, boynuna tel dolayarak yıkım ekiplerine direndi.

Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkım çalışmaları başladı!

Göztepe'yi Feneryolu'na bağlayan Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkımı başladı.Yıkılan köprünün yerine bisiklet yoluyla engelli erişimine uygun alt geçit inşa edilecek.

Ordu'ya 20 milyon TL'lik köprü yatırımı!

Ordu'da yaşanan sel felaketinin ardından yıkılan köprülerin yapımı için 20 milyon lira kaynak aktarıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 150 milyon liralık zarara mal olan sel afeti sonrası kullanılamaz hale gelen 16 köprü için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tüneli İnşaatı'nda sona gelindi!

Elazığ-Malatya il sınırında bulunan doğu ile batıyı birbirine bağlayan Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tüneli İnşaatı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Projenin 2018 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanıyor.

Kömürhan Köprüsü ve Tüneli 2018'de tamamlanacak!

Türkiye' nin ilk dengeli konsol yöntemiyle imal edilmiş köprüsü olma özelliğini taşıyan Kömürhan Köprüsü ve Tüneli 2018'de tamamlanacak.

Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü'nde yıkım çalışmaları sürüyor!

Yeni Cuma Camii’nin siluetini bozduğu gerekçesiyle bir bölümünün yıkımına başlanan Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü’nde çalışmalar sürüyor.

Mersin Tulumba Köprüsü'nde yıkım sürüyor!

Mersinli sürücüler, Tulumba Köprüsü'ndeki yıkım çalışmaları nedeniyle yavaş akan trafiğe rağmen hallerinden memnun olduklarını açıkladı.

Mersin Tulumba Köprüsü'nde yıkım işlemlerine başlandı!

Katlı Kavşak Projesi kapsamında yıkım kararı alınan Tulumba Köprüsü'nde yıkım işlemlerine başlandı. Trafiğe kapatılan köprünün üzerindeki asfalt kırılıp tasfiye ediliyor.

gebzede köprü yıkımı Haberi

gebzede köprü yıkımı

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Türkiye'de ilk defa "patlatma" yönetimiyle köprü yıkımı gerçekleşti.


TEM Otoyolu'nun Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na bağlantısını sağlayan K1 kavşağı bölgesinde yolun genişletilmesi nedeniyle Dilovası mevkisi ile Gebze arasındaki iki eski köprüye döşenen emülsiyon tipi patlayıcılar gece saat 00.00'da patlatıldı. 


Emülsiyon tip patlayıcıların patlatılmasının ardından köprüler 2,5 saniye içerisinde yerle bir oldu, çevrede yoğun bir toz bulutu oluştu. Her bir köprü için 61,5 kilogram patlayıcı ve 25 gecikmeli kapsül kullanıldı. 


Patlatma sırasında yaşanacak taş fırlaması ve gürültü şiddetine karşı güvenlik tedbirleri alındı. Köprüler 4 kat tel ve toz örtüsüyle sarılırken, çevredeki binalar her ihtimale karşı koruyucu örtüyle kaplandı. Köprülerin etrafında 300 metrelik güvenlik şeridi oluşturuldu. 


Köprülere döşenen patlayıcıların patlatılmasının ardından, ekipler molozların kaldırılması için çalışma başlattı.


Çalışma nedeniyle çift yönlü trafiğe kapatılan TEM Otoyolu,...