01 / 05 / 2024

Mersin Tulumba Köprüsü'nde yıkım sürüyor!

 Mersin Tulumba Köprüsü'nde yıkım sürüyor!

Mersinli sürücüler, Tulumba Köprüsü'ndeki yıkım çalışmaları nedeniyle yavaş akan trafiğe rağmen hallerinden memnun olduklarını açıkladı.



Tulumba Köprüsü'nün kısa bir süre önce başlayan yıkım işlemi sürüyor. Yıkım nedeniyle bölgedeki trafik ara sokaklardan akarken, ana arterlerde de yoğunluk yaşanıyor. Yaşanan sıkışıklıktan rahatsızlık duymadıklarını dile getiren Mersinliler, "Yıllardır trafik sorununun içerisindeyiz. Biraz daha sorun yaşamamız önemli değil. Köprülü kavşak tamamlandıktan sonra kent trafiği rahatlayacaktır" şeklinde görüş bildiriyor. 


TRAFİĞE KAPATILDI 

Kentte en çok tartışılan konuların başında gelen Tulumba Köprüsü'nün yıkımı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın katlı kavşak projesinin startını vermesiyle birlikte başlamıştı. İnşaat çalışmaları kapsamında da İsmet İnönü Bulvarı ile GMK Bulvarı kısmen trafiğe kapatıldı. Bu iki ana arterin kapatılmasıyla sürücüler, Bahçelievler- Cumhuriyet ile Gazi-Piri Reis Mahallelerinin ara sokaklarını kullanmaya başladı. 


VATANDAŞ MEMNUN 

Trafiğin sorunsuz şekilde akması için çalışmalarını sıklaştıran Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından orta refüj ve yol kenarlarına konulan levhalar, sürücüleri alternatif yollara yönlendiriyor. Trafik yoğunluğunun yaşanmasına rağmen hallerinden memnun olan Mersinlilerin ortak görüşü; "Yıllardır trafik sorununun içerisindeyiz. Biraz daha sorun yaşamamız önemli değil. Köprülü kavşak tamamlandıktan sonra kent trafiği rahatlayacaktır" şeklinde konuştu. 


YIKIM ÇALIŞMALARI BİTMEK ÜZERE

İnönü Bulvarı'nı kullanarak çarşı yönünden gelen ve Mezitli istikametine gitmek isteyen sürücülerin söz konusu levhalarla Adnan Menderes Bulvarı'nı kullanabileceği ifade edilirken Tulumba Köprüsü'nün GMK ile İnönü Bulvarı'nın kesiştiği noktada yıkım işlemi tamamlandı. Ekipler, buradaki hafriyatın sevkiyatına başlarken sadece doğu ve batı kısımlardaki çıkış bölümlerinin ayakta olduğu köprüde yıkım çalışmalarının 1 aya kadar tamamlanacağı öğrenildi. 



Sabah 


Geri Dön