05 / 05 / 2024

geç romaya ait antik kent

geç romaya ait antik kent

İzmir Kemalpaşa ilçesinde yapılan kazılarda Geç Roma dönemine ait 11 odalı bir villa bulundu...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Geçmiş aylara kira ait kira bedeli nasıl tespit edilir? 

Kira sözleşmeleri, kira artışları, tahliye davaları son senelerde sık sık gündem konusu oluyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Sinem Rumeli Sönmez, bugünkü köşesinde geçmiş aylara ilişkin kira bedelinin tespit edilmesini kaleme aldı. İşte ayrıntılar...

Cer İstanbul'un kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Cer İstanbul çerçevesinde, 2384 Ada 7 Parsel T2, T3, T5, T6 Bloklar İle Bu Bloklara Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...

"Dolarda 19 Liraya Hazır Olun!’’ Piyasa uzmanı Selçuk Geçer uyardı..

Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer sık sık altın ve dolar kuruna ait görüşlerini paylaşmaya devam ediyor. Kendi YouTube kanalından videolar yayınlayarak piyasaya ait yorumlarda bulunan Geçer, dolar kuruna ait yeni bir video paylaştı.

Büyükyalı İstanbul'un kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Büyükyalı İstanbul), 774 Ada 70 Parsel Cami ve Bu Parsele Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Nidapark İstinye'nin kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (Nidapark İstinye) kapsamında, 1353 Ada 4 Parsel 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 18, 19, 20 Bloklar ile Bu Bloklara Ait Otopark, İstinat Perdeleri ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Düşler Vadisi'nin kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Beykoz Riva Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (Düşler Vadisi) kapsamındaki, Villa Bloklar ile bu bloklara ait altyapı ve çevre düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Arazisinden geçen yolu duvar örerek kapattı!   

Kayseri'nin kocasinan ilçesinde, oturduğu caddede ki yolun bir kısmının kendi arazisinden geçtiğinini söyleyen Mehmet Yeşildağ, yolun bir kısmının kendisine ait olduğunu söyleyerek briket duvar ördü. Birçok vatandaş mağdur oldu.

Avrupark Hayat'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden Avrupark Hayat kapsamında, 701/4 Ada/Parsel G Blok ve Bu Parsele Ait Kapalı Otoparklar, Ticari Alanlar, Sosyal Tesis, Ada Dışı Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin (Projedeki Son Kısım) kısmi geçici kabulü yapıldı.

İdealist Cadde'nin kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Şile Çavuş Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (İdealist Cadde) kapsamında, 91 Ada 205 Parsel A, B ve C Bloklar ve Bu Bloklara Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı, Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 1 Aralık tarihinde onaylandı. 

Semt Bahçekent'in kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Esenyurt Hoşdere 6. Etap İkmal İnşaat İşi'nde (Semt Bahçekent), 707/1 Ada/Parsel (D Blok Hariç), 704/5 Ada/Parsel ile parsellerin Otopark, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri ve Ada Dışı İmar Yolu ile Bu Yollara Ait Altyapıların kısmı geçici kabulü yapıldı.

Avrupark Hayat'ın kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Esenyurt Hoşdere 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (Avrupark Hayat) kapsamında 701 Ada 4 Parsel (A, B, C, D, E, F, H, L, J, K, L Bloklar) ve 702 Ada 3 Parsel ile bu Parsellere Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı

Doğuş GYO 2021 ikinci dönem geçici vergi beyannamesi yayınlandı!

Doğuş GYO tarafından 2021 yılı ikinci dönemine ait Geçici Vergi Beyannamesine göre; şirketin brüt satış rakamı 84 milyon 291 bin 736,87 TL oldu.

Tual Bahçekent'in kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı! 

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Başakşehir Hoşdere 4. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Tual Bahçekent); 658/1 Ada/Parsel Devlet Okulu (Lise) ve Bu Parsele Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

geç romaya ait antik kent Haberi

geç romaya ait antik kent

Kemalpaşa'da milattan sonra 4. yüzyıla ait bin 700 yıllık arkeolojik kent katmanı ortaya çıkarıldı.Bir firmanın depo yapmayı planladığı yatırım öncesinde bölgenin 3. derece sit alanı olmasından dolayı sondaş çalışması yapıldı. Bölgede rastlanılan arkeolojik buluntular üzerine İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü kurtarma kazısı başlattı.Kazılarda ortaya çıkan eserler doğrultusunda 1 Ekim'den itibaren bilimsel kazı çalışmasına geçildi. 


Arkeolojik kentte, 550 metrekarelik bir villaya ulaşıldı.Villa 105 santimetre yüksekliğinde duvarlar, su kanalları ve 11 odadan oluşuyor. Odaların içerisinde hayvan ve bitki türleriyle bezeli çok değerli mozaiklerde...