04 / 05 / 2024

geç teslim edilen konut ihtarnamesi

geç teslim edilen konut ihtarnamesi

Müteahhit ile yapılan satış sözleşmesi sonucunda, tarafların sözleşmede yazılan esaslara uyması gerekiyor. Müteahhitin inşaatı zamanında bitirmemesi durumunda konut sahipleri müteahhite geç teslim nedeniyle ihtarname çekebiliyor...

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen örnek 25 köy evi görüntülendi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Altınözü ilçesinde, hak sahiplerine teslim edilen köy tipi deprem konutları FPV dronla görüntülendi.

Artbahçe Çekmeköy konut projesinde tapu hemen teslim! Yaşam resmen başladı...

Anadolu Şehircilik Yatırım tarafından Çekmeköy'de hayata geçirilen Artbahçe Çekmeköy konut projesinde satışlar devam ediyor. Hemen tapu teslim edilen projede yaşan ise başladı.

Göl manzaralı Vadi Esentepe Villaları satışta! Hemen teslim yeni proje!

DİK Yapı tarafından Sakarya'da hayata geçirilen Vadi Esentepe satışa çıktı. 4800 metrekare alan içerisinde 12 adet villa inşa edilecek. İşte hemen teslim edilen villa projesine ilişkin tüm detaylar... 

Tiny House'lara talep arttı! Tiny House satın alırken neye dikkat edilmeli? İşte Tiny House 15 Mart 2023 fiyat listesi 

Türkiye’nin her yerinde hem depreme dayanıklı hem de konforlu ve kalıcı yaşam ünitelere ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. Bu kapsamda 45 günde teslim edilen Tiny House’lara olan talep arttı. Peki Tiny House satın alırken neye dikkat edilmeli? İşte Tiny House 15 Mart 2023 fiyat listesi.

Moskova'da inşaat sektörü safra döktü: Zamanında teslim edilen projeler arttı!

Moskova’da kriz döneminde faaliyetleri “şüpheli” sınıfına sokulan inşaat şirketlerinin çoğunun pazardan silindiği, böylece zamanında teslim edilen konut projelerinin oranının yükseldiği açıklandı. 

Ev alacaklar bu 10 maddeye dikkat!

Tapu kaydını incelemeden ipotekli ev alırsanız evinizi kaybedebilirsiniz, hatalı bir evrak imzalarsanız eksik ya da geç teslim edilen konuta karşı tüm yasal haklarınızı kaybedersiniz. Peki bu tür sorunlar yaşamamak için konut alırken nelere dikkat edilmeli?

İnistanbul Topkapı'da 2 bin konut teslim edilecek!

Yaklaşık 6000'in üzerinde konut teslimi yapan Nef, yeni konutların teslimine 2019'da da devam ediyor. Nef, İş GYO ile birlikte geliştirdikleri İnistanbul Topkapı projesinde de 404 konutun teslimine başladı.Tüm etapların tamamlanmasıyla İnistanbul Topkapı’da teslim edilen konut sayısı 2 binin üzerin

Kırşehir Bağbaşı TOKİ'de son viraja girildi!

Geçtiğimiz senelerde 1 ve 2 ‘inci etabı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen 2 bin 712 konutluk Bağbaşı Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki 3’üncü etabın inşaatında sona gelindi.

Yargıtay'dan geç teslim nedeniyle açılacak kira davalarına düzenleme!

Yargıtay, konutun geç teslim edilmesi nedeniyle açılacak kira tazminat davalarına ilişkin karar aldı. Gecikmenin yaşandığı ayların toplam kira bedeli değerinin hakem heyeti sınırına geçmesi halinde heyete başvurulmadan dava açılabilecek..

One Block Ümraniye fiyat listesi!

Megasan ve Doa Yapı ortaklığı ile yükselen One Block projesi İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye'de home office projesi olarak hayata geçirildi. Natamam teslim edilen projedeki home ofislerin fiyatları minimum 485 bin TL'den başlıyor...

Tarihi Kurşunlu Han restore ediliyor!

Geçtiğimiz 2015 yılında terör örgütü FETÖ’ nün elinden alınarak restorasyon karşılığı 25 yıllığına Şehzadeler Belediyesine teslim edilen Tarihi Kurşunlu Han’da yapılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi geç teslim sorunu!

İleri bir tarihte yapılacak tapu devir işlemi için önceden taraflar arasında imzalan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde belirlenen tarih öne sürülerek geç teslim için karşı tarafa dava açılabiliyor..

Beşiktaş Propa Plus fiyat!

Propa İnşaat imzasıyla hayata geçirilen Propa Plus projesi 1.500 metrekare alanda inşa edildi. Hemen teslim edilen Beşiktaş Propa Plus fiyat listesi 875 bin TL'den başlıyor.

geç teslim edilen konut ihtarnamesi Haberi

geç teslim edilen konut ihtarnamesi

Geç teslim nedeniyle ihtarname!

Müteahhit ile yapılan sözleşme sonucunda, tarafların sözleşmede yazılan esaslara uyması gerekiyor. Alıcılar, satın aldıkları daire bedelini öderken; müteahhitin de inşaatı zamanında bitirmesi gerekiyor.


Müteahhitin inşaatı zamanında bitirmemesi ve dolayısıyla teslimlerin gecikmesi durumunda konut sahipleri müteahhite geç teslim nedeniyle ihtarname çekebiliyor.


İ H T A R N A M E:


İHTAR EDEN : …….

VEKİLİ : Av. 

KARŞI TARAF : ………..


İHTARIN KONUSU: Borçlar Kanunu 187 . maddesi gereğince teslim talebimizin halen geçerli olduğunun tarafınıza bildirilmesi hakkındadır.


AÇIKLAMALAR : 1)Müvekkilimizle ………tarihli sözleşme ile ……alım-satımı hususunda anlaşmış bulunmaktasınız. İşbu sözleşme gereğince müvekkilimizin tüm yükümlülüklerini yerine getirmesine rağmen üzerinize düşen teslim borcunu haklı bir neden olmaksızın yerine getirmediğiniz ………………………Mahkemesinin ……../……D.İş sayılı dosyası ile tespit olunmuştur.


2)Mezkûr sözleşmede teslim tarihi en geç …….. günü olarak kararlaştırılmış olmakla bu...