02 / 05 / 2024

geç teslim nedeniyle kira bedeli

geç teslim nedeniyle kira bedeli

İnşaat çalışmalarının geç bitmesi ve konutların geç teslimi nedeniyle alıcılara kira bedeli ödeniyor. Söz konusu geç teslim nedeniyle kira bedeli ile ilgili esaslara da sözleşme kapsamında yer veriliyor...

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaş giderek fakirleşiyor! Sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçti!

Son 5 yıl içerisinde artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar sosyal yardım almadan hayatını sürdürmekte zorlanıyor. Hükümetin yoksullukla mücadele iddiasına rağmen sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçtiği gözleniyor.

Evergrande krizinde kritik süreç başladı!

Çinli Evergrande'nin dolar cinsi tahvil kupon ödemesinin son tarihi geçmesi nedeniyle endişeli süreç başladı.

Sinop Ayancık'ta geçici dükkanların inşaatı tamamlandı!

Sinop'un Ayancık ilçesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle yıkılan Ayancık Sitesi'nde inşa edilen geçici dükkanlar hak sahiplerine teslim edilmeye başladı. 

Validebağ Korusu'nda gerginlik büyüyor!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'nda projeleri hayata geçirmesi nedeniyle uzun süredir mücadele veren Validebağ Gönüllüleri, basın açıklamasında bulundu.

Trend GYO Başkan Vekili Hisham Younis Yahya Qafisheh, Türk vatandaşı oldu!

Trend GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Hisham Younis Yahya Qafisheh, Türk vatandaşlığına geçmesi nedeniyle Haşmet Aslan ismini aldı. 

Antalya'da 5 yıldızlı otel için yıkım kararı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan otel için bahçesinden yol geçmesi nedeniyle yıkım kararı alındı. Yıkım için otele gelen Manavgat Belediyesi yetkileri, otel personeliyle gerginlik yaşadı.

Elazığ'da 13 bin deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi!

Geçtiğimiz yıl Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle evlerine kaybeden vatandaşlar için inşa edilen 13 bin deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi. 

Tek-Art İnşaat SPK'nın radarında! Patronlara ceza kesildi!

Tek-Art İnşaat’ın patronu ve yönetim kurulu üyelerine SPK'dan yeni ceza verildi. Geçtiğimiz yıl verilen ceza ile ilgili harekete geçilmemesi nedeniyle kurul 6 kişi hakkında ceza uygulanması kararını aldı. 

Türk STK’ların Sudanlı selzedeler için hayata geçirdiği Türk Köyü'ndeki konutlar teslim edildi!

Türk Kızılay ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) da aralarında yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının (STK) Sudan'da geçen yıl selde evlerini yitirenlere yönelik olarak inşa ettiği evler teslim edildi.

Kentsel dönüşüme koronavirüs ayarı!

Avcılar'daki yapıların, mevcut kat sayılarının korunup yenilenmesini öngören düzenleme kabul edildi. Koronavirüs önlemleri kapsamında evlerde uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle bina yıkım saatlerinde düzenleme yapıldı.

Ev alacaklar bu 10 maddeye dikkat!

Tapu kaydını incelemeden ipotekli ev alırsanız evinizi kaybedebilirsiniz, hatalı bir evrak imzalarsanız eksik ya da geç teslim edilen konuta karşı tüm yasal haklarınızı kaybedersiniz. Peki bu tür sorunlar yaşamamak için konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Kütahya'da alt geçidi inşaatının geç bitirilmesi gündemde!

Kütahya kent merkezinde yapılan bir alt geçidin geç bitirilmesi nedeniyle ortaya çıkan zarara ilişkin TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yargıtay'dan geç teslim nedeniyle açılacak kira davalarına düzenleme!

Yargıtay, konutun geç teslim edilmesi nedeniyle açılacak kira tazminat davalarına ilişkin karar aldı. Gecikmenin yaşandığı ayların toplam kira bedeli değerinin hakem heyeti sınırına geçmesi halinde heyete başvurulmadan dava açılabilecek..

geç teslim nedeniyle kira bedeli Haberi

geç teslim nedeniyle kira bedeli

Geç teslim nedeniyle kira bedeli!

Müteahhit ile alıcı arasında imzalanan konut satış sözleşmelerinde, müteahhitin inşaat çalışmalarından konut teslimlerine kadar bütün süreç, maddeler halinde belirtiliyor.


İnşaat çalışmalarının geç bitmesi ve konutların geç teslimi nedeniyle alıcılara kira bedeli ödeniyor. Söz konusu geç teslim nedeniyle kira bedeli ile ilgili esaslara da sözleşme kapsamında yer veriliyor. Sözleşmede, aylık verilecek kiraların nasıl hesaplanacağının açıklanması gerekiyor. Sözleşmede böyle bir esas yoksa, rayiç kira bedelleri belirleyici oluyor.


Aksi halde alıcıya ödenmeyen veya eksik ödenen kira bedelleri için müteahhite karşı dava açılabiliyor.


Geç teslim nedeniyle kira bedeli dava örneği:


Hukuk Genel Kurulu 

2008/13-661 E., 

2008/661 K.


ALACAK DAVASI


GAYRİMENKUL SATIŞ SÖZLEŞMESİ


GECİKMEDEN KAYNAKLANAN KİRA GELİR KAYBI


TEFE ORANI


“İçtihat Metni”


Taraflar arasındaki alacak davasından dolayı yapılan yargılama sonunda; İ... 1.Tüketici Mahkemesince davanın kabulüne dair verilen 8.5.2007 gün ve 2006/455-2007/213 sayılı...