03 / 05 / 2024

gecekondu alanlarının değerlendirilmesine ilişkin çözümler

gecekondu alanlarının değerlendirilmesine ilişkin çözümler

Başbakanlık Toplu konut İdaresi’nde Finansman Daire Başkanlığı görevinden istifa ederek Ak Parti’den Çorum milletvekili aday adayı olan Ayhan Karaca, İhlas haber Ajansı (İHA) Çorum Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Ortak alanların kira gelirleri de beyan edilmeli!

Konut sitelerinde mülkü olan binlerce kişiyi ilgilendiren bir son dakika gelişmesi paylaşıldı. Konut sitelerinde ortak alanların kira gelirleri de beyan ediliyor. İşte detaylar...

Devlet dul ve yetim maaşı alanların maaş miktarını değiştirdi! Bakın ne kadar ödeme yapılacak!

Devlet dul ve yetim maaşı alanların maaş miktarında değişiklik yaptı. Peki, dul ve yetim maaşları ne kadar oldu? İşte detaylar...

'Ben hep 50 liralık benzin alıyorum' diyenler dikkat! 2022'de hep 50 liralık benzin alanların kaç litresi kayboldu? 

Uluslararası akaryakıt fiyatlarındaki artış ve TL'de yaşanan değer kaybı, pompa fiyatlarına yansıyor. Peki 2022'nin başında 50 liralık benzin alanların yıl sonunda kaç litresi kayboldu? İşte o rakamlar...

Deprem korkusu vatandaşların ev anlayışını değiştirdi!  Depremi yüzde 85 daha az hissettiren bu evlere talep arttı!

Dünya genelinde yaşanan felaketler insanların yaşam alanlarına büyük zarara veriyor. Felaketlerde hasar alma olasılığının daha yüksek olduğu klasik evler yavaş yavaş boşaltılmaya başlandı. Deprem korkusu insanların ev anlayışını değiştirdi.

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

KİPTAŞ, Başakşehir Sular Vadisi 2. ve 3. Bölge'deki restoran ve kafeterya alanlarını kiraya veriyor! 

KİPTAŞ İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım San. ve Tic. A.Ş., Başakşehir Sular Vadisi 2. ve 3. Bölge'de yer alan restoran ve kafeterya alanlarını kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31769 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Şehir Hastanesi'ndeki ticari alanların kira bedeli TBMM'de!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sayıştay'ın 2020 yılı Denetim Raporunda Mersin Şehir Hastanesindeki ticari alanların kira bedeline dair yaptığı tespite ilişkin soru önergesi verdi. 

Çayır ve mera alanlarının değişimi meclis gündeminde!

Çayır ve mera alanlarının büyüklükleri ve değişimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31428 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Bazı alanların tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik değişiklikler TBMM'de!

Bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılarak tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik yapılan değişiklik meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

gecekondu alanlarının değerlendirilmesine ilişkin çözümler Haberi

gecekondu alanlarının değerlendirilmesine ilişkin çözümler

Ziyarette İHA Çorum Bölge Müdürü Bülent Özkaleli ile görüşen Karaca, bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

AK Parti Çorum milletvekili aday adayı Ayhan Karaca, kamuda edindiği tecrübelerle sorunları çözümünde rol alıp alıp, Türkiye’ye ve Çorum’a hizmet edeceğini söyledi.

Şehirlerin kentsel sorunlarının başında gecekondulaşma geldiğini dile getiren Karaca, gecekondulaşmanın önlenmesinde noktasında 2004 yılında dönemin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’dan teklif geldiğinde tereddüt etmeden kabul ederek TOKİ’de göreve başladığını söyledi.

Gecekondulaşmanın önüne geçilmesinde TOKİ’nin büyük çalışmalarının olduğunun altını çizen Karaca, TOKİ’nin ilk başta kentsel dönüşüm alanlarından ziyade boş alanlarda toplu konut yaparak hızlı bir şekilde gecekonduya alternatif ürettiğini belirtti.

Birikimi olan insanların gecekonduya yönelmemesi TOKİ’nin cazip taksit fiyatları sunduğunu anlatan Karaca, “Daha sonra kentsel dönüşümle ağırlık verildi. Kentsel dönüşüm kapsamında da şuana kadar...