05 / 05 / 2024

gecekondu elektrik affı

gecekondu elektrik affı

Çevre Bakanlığı, 1 Kasım 2015’ten önce inşa edilen kaçak yapılara elektrik, su ve doğalgaz bağlamaya izin verecek bir yasa tasarısı hazırlıyor. Tek şart 10 yıl içinde kentsel dönüşüme katılma taahhüdü.

İmar affı davaları 420 gün içinde sonuçlandırılacak!

Adalet Bakanlığı, davalarla ilgili hedef sürelerini belirledi. Gecekondu ve imar affı ile ilgili meselelere ilişkin davalar açıldıktan sonra 420 gün içinde sonuçlandırılacak.

Gecekondu imar affı 2018!

İmar barışına müracaat eden malikler bazı haklardan yararlanabiliyor. Peki, hangi yapılar için imar barışına başvurulabiliyor? Gecekondular için imar affına müracaat edilebiliyor mu?

Gecekondu affı genişletildi!

Torba tasarıda yapılan değişiklikle gecekondu affı genişletildi, tüm lojmanların satışının önü açıldı, milli parklardaki kiralamaların ise süresi uzatıldı.

Müteahhit mağdurları iskan affı bekliyor!

Müteahhit kusuru yüzünden iskân alınmayan binalarda elektrik ve su gibi abonelik işlemlerini bireysel olarak gerçekleştiremeyen vatandaşlar ortak abonelikler kullanarak binalarda ikamet ediyorlar. Bu durumda olan on binlerce vatandaş, devletten yeni bir iskân affı bekliyor.

İzmir Bornova'da imar affı mı çıktı?

'İmar affı' dedikodusu nedeniyle Bornovalı vatandaşlar kaçak yapılarına elektrik bağlatmak için Gediz EDAŞ'a su bağlatmak için İZSU'ya akın etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Bize gelen bir imar affı yok." dedi.

Rıdvan Akgün dönüşüm affı yasa taslağını değerlendirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapılara elektrik, su ve doğalgaz bağlamaya izin verecek bir yasa tasarısı hazırlıyor. Rıdvan Akgün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın dönüşüm affı hakkındaki yasa taslağını değerlendirdi.

1982 yılında kaçak bina, gecekondu yapımı hızlanmış!

1982 yılında imar affının Danışma Meclisi'nde görüşülmeye başlanması üzerine, kaçak yapıların ve gecekondu yapımında hızlanma görüldüğü belirlenmiş. İmar affı, 12 Eylül'den sonra yapılan binaları kapsam dışı bırakmış.

Elektrik affının son günü ne zaman?

Eylül 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile af getirilen vergi ve alacaklar arasında elektrik borçları da bulunuyor. Peki, elektrik affının son günü ne zaman?

Elektrik borcu taksitlendirme 2014!

Torba Yasa kapsamında elektrik borcu yapılandırması da bulunuyor. Elektrik borcu affından yararlanmak için Kanunun yayımlandığı Eylül 2014 tarihini izleyen ikinci ayın sonuna kadar başvuru yapılması gerekiyor. İşte elektrik borcu taksitlendirme 2014...

Torba yasada elektrik affı var mı?

6552 sayılı Torba yasa kapsamında birçok vergi ve alacaklara yapılandırma getirildi. Peki Torba yasada elektrik affı var mı? Elektrik borcu Torba Yasa ile yapılandırılabilir mi?

ARAS EDAŞ faiz affı yapıyor!

ARAS Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (EDAŞ), elektrik borcu olan aboneleri için iki ay süreli faiz affı getirdi. ARAS EDAŞ Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Bayburt illerinde elektrik dağıtımı yapıyor.

İmar affı uygulama yönetmeliği!

İmar ve gecekondu mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş ve inşa halindeki bütün yapılar hakkında uygulanacak işlemler 2981 sayılı İmar Affı Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte İmar affı uygulama yönetmeliği..

Kaçak evlere elektrik affı yasası!

Kaçak evlere elektrik affı yasası kapsamında 3194 sayılı İmar Kanununa geçici madde eklenerek, kaçak binaların elektrik abonesi olmasının önü açıldı. İşte 2008 yılında yürürlüğe giren kanun hükümleri...

gecekondu elektrik affı Haberi

gecekondu elektrik affı

Hükümet, kaçak yapılara, kentsel dönüşüme girme koşuluyla elektrik, su ve doğalgaz bağlama izni vermeye hazırlanıyor. Yapı sahipleri elektrik, su ve doğalgaz bağlatabilmek için kentsel dönüşümü kabul ettiklerine dair taahhütname verecekler. Kentsel dönüşüm için ise 10 yıla kadar süre tanınacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bu düzenlemenin “izinsiz yapılara müsaade ediliyor” şeklinde algılanmaması gerektiğini söyledi. Önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, kabine üyelerine bir sunum yaptı. Yasal altyapısı hazırlanan düzenlemeye göre, 1 Kasım 2015’ten önce inşa edilmiş kaçak yapılara elektrik, su ve doğalgaz bağlanacak. Bunun karşılığında mal sahipleri, “Kentsel dönüşüme rıza gösteriyorum” anlamına gelecek bir taahhütname verecek. Kaçak yapıya kentsel dönüşüm için 10 yıla kadar süre tanınacak. Yürürlükteki mevzuata göre,...