03 / 05 / 2024

Gecekondu Kanunu geçici madde 2016

Gecekondu Kanunu geçici madde 2016

6745 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında Gecekondu Kanununa geçici madde ilave edildi. Buna göre Gaziantep Şahinbey'de tapu tahsis bedelleri iade edilecek..

Deniz GYO 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyannamesi!

Deniz GYO'nun Vergi Usül Kanunu hükümlerine göre hazırlanmış 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait ayrıntılı gelir tablosu, 2020 yılı 4. dönem kurum  geçici vergi beyannamesi ekinde bağlı bulunduğu İstanbul Zincirlikuyu Vergi Dairesi'ne verildi.

Servet GYO 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi!

Servet GYO tarafından Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre hazırlanmış 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu, 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine sunuldu.

Atakule GYO 2020 yılı kurum geçici vergi beyannamesi!

Atakule GYO tarafından Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre hazırlanmış 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu, kurum geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine sunuldu. 

2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı kabul edildi. Kanun 1 Ocak-31 Mart 2016 tarihlerini kapsıyor.

Emlak vergisi geçici muafiyet dilekçesi!

Mesken sahipleri için emlak vergisi kanunu kapsamında birtakım muafiyet ve indirimler bulunuyor. İndirim hakkına sahip kimselerden alınan fazla verginin iadesi emlak vergisi geçici muafiyet dilekçesi ile istenebiliyor...

Evora İstanbul Kısmi Geçici Kabul Tutanağı imzalandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Evora İstanbul projesinde "Kısmi Geçici Kabul Tutanağı"nın 24.12.2014 tarihinde onaylandığını KAP 'a bildirdi. İşte şirketin açıklaması...

Evora İstanbul'un kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut GYO tarafından Tuzla'da inşa edilen Evora İstanbul'un kısmi geçici kabulü onaylandı.

Ankara Gölbaşı Belediyesi'nden geçici ustalık belgesi!

Gölbaşı Belediyesi yeni bir düzenleme ile vatandaşa bir kolaylık daha sunuyor. Belediye şantiye şefleri ve yetki belgeli ustalar hakkında yönetmelik hükümlerine istinaden geçici ustalık belgesi verecek...

Evora İstanbul'un kısmi geçici kabulü onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Tuzla'da inşa edilen Evora İstanbul'un kısmi geçici kabulü onaylandı.

Emlak vergisi geçici muafiyeti!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Ancak vergide, bazı geçici ve daimi muaflıklar bulunuyor. Peki, emlak vergisi geçici muafiyetleri nelerdir?

Arazi vergisi geçici muafiyetleri!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsa ve araziler için sahipleri tarafından vergi ödeniyor. Bazı arsa ve araziler vergiden geçici olarak muaf tutuluyor. Peki, arazi vergisi geçici muafiyetleri nelerdir?

Emlak Konut geçici vergi beyannamesini yayınladı!

Emlak Konut geçici vergi beyannamesini yayınladı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut geçici vergi beyannamesini yayınladı.

Işıklar Enerji HES'in geçici kabulünü yayınladı!

Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. HES'in geçici kabulünü yayınladı.

Gecekondu Kanunu geçici madde 2016 Haberi

Gecekondu Kanunu geçici madde 2016

6745 Sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 7 Eylül 2016 tarihinde 29824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Kanun kapsamında Gecekondu Kanununa geçici madde ilave edildi. Buna göre Gaziantep Şahinbey'de tapu tahsis bedelleri iade edilecek.


MADDE 12- 

20/7/1966 tarihli ve 775 sayılı Gecekondu Kanununa aşağıdaki geçici madde ilave edilmiştir.


“GEÇİCİ MADDE 10- Gaziantep ili, Şahinbey ilçesi sınırları içerisinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bu Kanuna göre ilgili idarelerce yapılan arsa veya konut tahsis işleminin gerçekleştirilememesi hâlinde; arsa veya konut tahsisi için ödenen bedeller, ilgili idarece yapılacak tebligatı müteakip en geç üç ay içerisinde, ödeme gününden itibaren hesaplanacak kanuni faizi ile birlikte hak sahiplerine veya kanuni mirasçılarına ödenir. Hak sahipleri bunun dışında ilgili...