30 / 04 / 2024

gecekondu mamak

gecekondu mamak

Mamak'ta Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyin Gazi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında gerçekleştirilen yıkım töreniyle büyük dönüşüm başladı.Gecekonduların yıkılacağı ve yerine modern konutların yükseleceği Mamak'ta kentsel dönüşüm sürüyor...

Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı!

Belediyenin uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı. İlçede, şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atıldı..

Ankara Mamak'taki 1.140 gecekondu yıkılıyor!

Ankara Mamak’ta atıl durumda bulunan bin 140 gecekondunun kısa sürede yıkılacağı açıklandı.

Ankara Mamak'ta 8 yılda 30 bin 500 gecekondu yıkıldı!

Ankara Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 2009'dan bu yana bölgede 30 bin 500 gecekondu yıkıldı...

Mamak'ta 2023'de gecekondu kalmayacak!

Mamak Belediye Başkanı Akgül:“Yıllık ortalama 4 bin gecekondunun yıkımını gerçekleştiriyoruz. 2023 yılında Mamak’ta gecekondu kalmayacak ve tüm Mamaklılar hak ettikleri standartlarda yaşamaya başlayacak” dedi.

Ankara Mamak’ta kentsel dönüşüm 877 konutla devam ediyor!

TOKİ tarafından Ankara’nın Mamak İlçesi, Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallelerinde “Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi”nde 877 konutluk 4. Etabın ihalesi yapıldı.

TOKİ Mamak 4. Etap 877 konut ihalesi bugün!

TOKİ tarafından Ankara’nın Mamak İlçesi, Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallelerinde “Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi”nde 877 konutluk 4. Etabın ihalesi bugün yapılacak.

Ankara Mamak’ta kentsel dönüşüm 948 konutla devam ediyor!

TOKİ tarafından Ankara’nın Mamak İlçesi, Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallelerinde “Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi”nde 948 konutluk 3. Etabın ihalesi yapıldı.

Ankara Mamak'ta her yıl 4 bin gecekondu yıkılıyor!

Halen 23 bin gecekondunun bulunduğu Mamak’ta her yıl 4 bin gecekondu, yaklaşık 300 metruk bina yıkılıyor. Yerlerine ise belediye-TOKİ işbirliğinde binlerce modern konut inşa ediliyor.

TOKİ Ankara Mamak'ta 2. etabın ihalesi yapıldı!

TOKİ tarafından Ankara’nın Mamak İlçesi, Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallelerinde “Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi”nde 1.186 konutluk 2. Etabın ihalesi yapıldı

Akgül: 2023'te Mamak'ta gecekondu kalmayacak!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçede süren kentsel dönüşüm çalışmalarındaki son durumu HT Ankara'ya anlattı.

Mesut Akgül: Mamak'taki kentsel dönüşüm 2023'ten önce biter!

7 yılda yıktığı 30 bin gecekondunun ardından dönüşümde ikinci devreyi başlatan Mamak Belediyesi, 2019’a kadar ilçedeki gecekondu oranını yüzde 10’a düşürmeyi planlıyor.

Mamak'ta gecekondu çöktü!

Mamak Ege Mahallesi Özbilgin Caddesi’nde bulunan bir gecekondu, içinde 3 kişinin bulunduğu sırada yaşanan toprak kayması nedeniyle çöktü. Çevredeki gecekondularda da derin çatlaklar oluştu.

'Dünyanın en büyük kentsel dönüşümünü Mamak'ta yaptık'

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesiyle ilçedeki gecekondu sayısını 70 - 80 binlerden 22 binlere düşürdüklerini, ilçenin göç aldığını kaydetti.

gecekondu mamak Haberi

gecekondu mamak
Mamak'ta Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyin Gazi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında gerçekleştirilen yıkım töreniyle büyük dönüşüm başladı. 1430 gecekondunun yıkılarak yerine 5 bin 847 konutun yapılacağı projeyle toplamda 574 bin metrekare alan çarpık yapılaşmadan kurtularak modern bir görünüme kavuşacak. Yıkım törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Biz kimsenin evini yıkıp da onu mağdur etmeyiz, bölgedeki herkesin kiralarını ödeyeceğiz" dedi.

EVLER RIZAYLA YIKILIYOR
Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyin Gazi mahallelerinde başlatılan kentsel yenileme projesi dün düzenlenen yıkım töreniyle birlikte başladı. Yaklaşık 50 yıldır çarpık yapılaşmayla boğuşan bölgedeki 1430 gecekondu yıkılarak yerine 5 bin 847 adet modern konut inşa edilecek. Mamak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin yıkım törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar katıldı. Bayraktar, "Kentsel dönüşümü vatandaşlarla karşılıklı olarak anlaşma...