30 / 04 / 2024

Mamak'ta bin 430 gecekondunun yerine modern konutlar inşa edilecek!

 Mamak'ta bin 430 gecekondunun yerine modern konutlar inşa edilecek!

Mamak'ta Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyin Gazi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında gerçekleştirilen yıkım töreniyle büyük dönüşüm başladı.Gecekonduların yıkılacağı ve yerine modern konutların yükseleceği Mamak'ta kentsel dönüşüm sürüyor...



Mamak'ta Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyin Gazi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında gerçekleştirilen yıkım töreniyle büyük dönüşüm başladı. 1430 gecekondunun yıkılarak yerine 5 bin 847 konutun yapılacağı projeyle toplamda 574 bin metrekare alan çarpık yapılaşmadan kurtularak modern bir görünüme kavuşacak. Yıkım törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Biz kimsenin evini yıkıp da onu mağdur etmeyiz, bölgedeki herkesin kiralarını ödeyeceğiz" dedi.

EVLER RIZAYLA YIKILIYOR
Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyin Gazi mahallelerinde başlatılan kentsel yenileme projesi dün düzenlenen yıkım töreniyle birlikte başladı. Yaklaşık 50 yıldır çarpık yapılaşmayla boğuşan bölgedeki 1430 gecekondu yıkılarak yerine 5 bin 847 adet modern konut inşa edilecek. Mamak Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin yıkım törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar katıldı. Bayraktar, "Kentsel dönüşümü vatandaşlarla karşılıklı olarak anlaşma ve onların rızasıyla gerçekleştiriyoruz" dedi.

"KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYİZ"
Kentsel dönüşümle ilgili yapılan anketlerde vatandaşların yüzde 90 oranda kendilerine destek verdiklerini belirten Bakan Bayraktar, "Vatandaşlarımız bize güveniyor. Biz kimsenin evini yıkıp da onu mağdur etmeyiz. Burada evleri yıkılan vatandaşlar, yeni evlerine kavuşuncaya kadar kira desteği alacak" diye konuştu. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise önceden gecekondu semti olarak bilinen Mamak'ın artık ağız tadıyla oturulabilecek bir yer haline geldiğini söyledi. Akgül, 10 Eylül'den itibaren vatandaşların yüzde 75'iyle anlaşma sağladıklarını da kaydetti.


Sabah Ankara

Geri Dön