04 / 05 / 2024

gecekondu tapu

gecekondu tapu

30 yıldan bu yana her seçimde oy için kapıları çalınan gecekondu sahiplerinin tapu umutları da bitecek. 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nı yürürlükten kaldırıyor.

Gecekondu sahipleri tapu alamayacak mı?

6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi, 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nı yürürlükten kaldırıyor. Gecekondu sahiplerinin tapu umutları da bitecek.

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Antalya Demre'de tapu sevinci!

Antalya'nın Demre ilçesinde Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde arsa almaya hak kazanan 30 kişiden 19'una tapu tahsis belgeleri teslim edildi. 

Yeni yapılar tapu harcına tabi!

775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 33. maddesi değişti. Yeni düzenlemeye göre dönüşüm projesi kapsamındaki projeler için harç ödemesi yapılmayacak. Ancak yeni yapıların satışında tapu harcı istisnası satış aşamasında uygulanamıyor.

Ankara Yamaçevler'de tapu heyecanı yaşanıyor!

Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi Yamaçevler’de tapusu olmayan 500’e yakın vatandaş hak sahibi yapıldı. Ankara Yamaçevler'de tapu heyecanı yaşanıyor. 

Konak'ta tapu işlemlerini sonlandıramayan vatandaşlara müjde!

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta 2981 sayılı Gecekondu ve İmar Affı’na müracaat etmiş ancak bugüne kadar tapu işlemlerini sonuçlandıramamış vatandaşları sevindiren bir karar uygulamaya konuldu.

Gaziantep Şahinbey'de tapu tahsis bedelleri iade edilecek!

6745 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında Gecekondu Kanununa geçici madde ilave edildi. Buna göre Gaziantep Şahinbey'de tapu tahsis bedelleri iade edilecek..

Antalya Ermenek'te tapu sorunu çözülüyor!

Antalya'da kentin Dedeman, Lara, Şirinyalı gibi en lüks mahallerinin bulunduğu Muratpaşa ilçesinin sınırlarında yer alan gecekondu mahallesi Ermenek'te tapu sorunun çözülmesi için son aşamaya geçildi.

Tapu tahsis belgesi enkaz bedeli nedir?

2981 sayılı yasaya tabi tapu tahsis belgeli hak sahipleri için uygulanacak esaslar belediyeden belediyeye değişkenlik gösterebiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi bulunan gecekondu hak sahiplerine verilen enkaz bedeli nedir?

Tapu tahsis belgesi ile mülkiyet hakkı nasıl alınır?

İmar ve gecekondu mevzuatı çerçevesinde; hazine ,belediye, ve il özel idarelerinin sahip oldukları taşınmazlara verilen belgeye tapu tahsis belgesi deniyor. Peki, tapu tahsis belgesi ile mülkiyet hakkı nasıl alınır?

Tapu tahsisi nereden alınır?

Tapu tahsis belgesi imar ve gecekondu mevzuatı çerçevesinde; ilgili kişilere tanınan “şahsi hak” içeren belge olarak biliniyor. Peki, tapu tahsisi nereden alınır?

Gecekonduların tapu haklarını elinden mi alınacak?

Yaklaşık 4 milyon kişinin yaşadığı gecekondu ve kaçak yapılarla ilgili tapu düzenlemesini yıllardır oyalayan hükümet seçim virajına girilince önemli bir jest yaptı..

Tapu tahsis belgesi nereden alınır?

2981 dayılı Kanun hükümlerine göre arsa veya araziler üzerinde, gecekondu sahiplerince yapılmış yapılar için tapu tahsis belgesi verilebiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi nereden alınır?

gecekondu tapu Haberi

gecekondu tapu

Kentsel dönüşüm projelerine dayanak oluşturan ve 2012 yılında yürürlüğe giren 6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi, 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nı yürürlükten kaldırıyor. Kanunla 30 yıldan bu yana her seçimde oy için kapıları çalınan gecekondu sahiplerinin tapu umutları ise hayal oldu.


Dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından hayata geçirilen 2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı daha sonraki hükümetler tarafından oy toplama aracına dönüştürüldü. Belediyeler kanunu kullanarak kaçak yapılaşmanın önünü açtı. Her yeni hükümetle gecekondulaşma arttı, şehirler varoşlaştı. 1984 yılında bu yana İstanbul'da gecekondulardan oluşan yeni semtler kuruldu. Gecekondu şehirleri kentsel dönüşümle ortadan kaldırmayı amaçlayan hükümet ise mevzuattı kaldırılıyor. Kanunun kaldırılması ise en çok 2B yasasından yararlanmayanları etkileyecek. Kaçak yapılarda yaşayanlar tapularını...