19 / 05 / 2024

Gecekondular TOKİye mi bağlanacak

Gecekondular TOKİye mi bağlanacak

İstanbul Boğazı’nda olduğu gibi halen belediyelerin yetkisinde bulunan gecekondular da belediyelerden alınıp Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yetkisine veriliyor.

Belediyelerden TOKİ'ye 81 milyonluk borç!

TOKİ’den aldığı evlerin taksitini ödemeyen vatandaşlar için fesih ve dava süreci başlatılırken, İstanbul'da Esenler Belediyesi ile Ağrı Belediyesi aldıkları taşınmazların taksitlerini ödemeyerek TOKİ'ye toplamda 81 milyonluk borç yaptılar...

Dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye 59 milyar TL borcu var!

CHP Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye olan 59 milyar liralık taksitli konut borcu olduğunu açıkladı. 

SSK ve Bağkur emeklisine zam müjdesi! En düşük emekli maaşı 10 bin 350 TL'ye mi yükselecek? Kulislerde ne konuşuluyor? 

Emekli maaşlarının iyileştirilmesine ilişkin çalışmalar start aldı. Emekli maaşı zammı çalışmaları, TBMM'nin açılmasıyla birlikte başlayacak. Peki, En düşük emekli maaşı 10 bin 350 TL'ye mi yükselecek? İşte detaylar...

Mercedes 1920 TL'ye mi  Satılıyor? İkinci El Araç Fiyatlarındaki Şaşırtıcı Değişiklik Hakkında Son Karar!

Dev otomotiv markası olan Mercedes modeli 1920 TL'ye satışa sunuldu. İkinci el araçlara gelen karar sonrasında bu satış fiyatı adeta hayrete düşürdü. İşte 1920 TL'ye satışa sunulan Mercedes modeli hakkında tüm detaylar... 

Aylık 2.935 TL'ye TOKİ'den ev sahibi olun! Ödeme tablosu belli oldu!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi doğrultusunda 250 bin konutun hak sahiplerinin netleşmesinden sonra yurttaşlar yeni projeler için gözlerini TOKİ'ye çevirdi. TOKİ uygun fiyatlara satışlara başlarken, 78.277 lira peşinata 101 m2 konut satılacağı açıklandı.

TOKİ'ye başvuranlar dikkat! TOKİ para iadesini kimler, nasıl alır? Bir bir açıklandı! Şimdi bakın! 

TOKİ'ye başvuru yapan ancak kurada ismi çıkmayan binlerce vatandaş, para iadesinin nasıl yapıldığını merakla araştırıyor. Peki TOKİ para iadesini kimler, nasıl alır?

TOKİ Mart 2023 yeni kura tarihleri peş peşe açıklandı! TOKİ'ye başvuranlar hemen bakın! İl il belli oldu!

Depremlerin ardından ara verilen TOKİ kura çekimleri, 8 Mart'tan beri tam gaz devam ediyor. TOKİ Mart 2023 yeni kura tarihleri peş peşe açıklandı! TOKİ'ye başvuranlar hemen bakın! İl il belli oldu!

TOKİ kura takvimi peş peşe açıklandı! 2023 İzmir, Tekirdağ kuralarına hemen bakın! TOKİ'ye başvuranlar dikkat!

TOKİ İlk Evim projesi kapsamında son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanıyor. TOKİ kura takvimi peş peşe açıklandı! 2023 İzmir, Tekirdağ kuralarına hemen bakın! TOKİ'ye başvuranlar dikkat!

TOKİ Mart ayı kuraları peş peşe çekiliyor! TOKİ kura sonucu nasıl öğrenilir? TOKİ'ye başvuranlar şimdi bakın!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle ara verilen "İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" projelerinin kuraları ertelenmişti. TOKİ Mart ayı kuraları peş peşe çekiliyor! TOKİ kura sonucu nasıl öğrenilir? TOKİ'ye başvuranlar şimdi bakın!

TOKİ Mart ayı il il kura takvimi açıklandı! Peş peşe tarihler verildi! TOKİ'ye başvuran hemen baksın!

TOKİ İlk Evim osyal konut projesinde kuralara deprem felaketi sebebiyle ara verilmişti. TOKİ Mart ayı il il kura takvimi açıklandı! Peş peşe tarihler verildi! TOKİ'ye başvuran hemen baksın!

TOKİ Mart 2023 kura takvimi belli oldu mu? İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Edirne kuraları ne zaman? TOKİ'ye başvuran baksın!

TOKİ 250 Bin Sosyal Konut Kampanyası çerçevesinde hak sahiplerinin peş peşe belirlendiği kura tarihleri merakla araştırılıyor. TOKİ Mart 2023 kura takvimi belli oldu mu? İzmir, Tekirdağ, Edirne kuraları ne zaman? TOKİ'ye başvuranlar şimdi bakın!

TOKİ yeni kura tarihleri il il açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

250 Bin Sosyal Konut Kampanyası çerçevesinde hak sahiplerinin tek tek belli olduğu TOKİ kura çekilişi tarihleri merakla bekleniyor. Peki TOKİ yeni kura tarihleri il il açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

TOKİ yeni kura takvimi il il açıklandı mı? Kura çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvuranlar hemen bakın!

TOKİ İlk Evim kura tarihleri merak ediliyor. Peki TOKİ yeni kura takvimi il il açıklandı mı? Kura çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvuranlar hemen bakın!

Gecekondular TOKİye mi bağlanacak Haberi

Gecekondular TOKİye mi bağlanacak

Kıyılardan mera ve yaylalara kadar ülkenin neredeyse tamamının imar sisteminde değişiklik öngören yeni Tapu Kanunu yasa teklifi taslağı, köyüne izinsiz konut yapan ve evini izinsiz onaranlara da ceza getiriyor. İstanbul Boğazı'nda olduğu gibi halen belediyelerin yetkisinde bulunan gecekondular da belediyelerden alınıp Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yetkisine veriliyor.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, ruhsatsız binaları yıkmayan belediyelere de ağır yaptırımlar gelecek. Taslakta yer alan maddeye göre, belediye ve mücavir alanlar dışında köy yerleşik alanlarında, civarında ve mezralarda izin ve onay alınmadan bina yapan veya yaptıran kişi 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası alacak.

Köy ve mezra gibi yerlerde gerekli izin ve onaylar alınmadan başlatılan inşaatlar dolayısıyla kurulan şantiyelere elektrik, su veya telefon bağlantısı yapılmasına müsaade eden kişi veya kişiler de 1-5...