27 / 12 / 2024

gecekondulaşma problemi

gecekondulaşma problemi

1999 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı araştırmaya göre, 'Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde 9 bin kaçak yapı bulunuyormuş. 500 bin kişinin yaşadığı bu kaçak yapıların en çoğu Sarıyer ve Beykoz'da bulunuyormuş.

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.

Bakan Vedat Bilgin'den çıraklık mağdurlarına müjde! Bu açıklama yüzleri güldürecek

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesi sonrası staj ve çıraklık problemi meydana geldi. Kendilerinin de EYT kapsamı içerisine dahil edilmesini isteyen staj ve çıraklık mağdurları bu zamanların de sigorta içinde olmasını istiyor.

Bursa'da kiralık ve satılık ev fiyatları rekora koşuyor!

Kiralık ve satılık evlerdeki fahiş fiyatlar sebebiyle Bursa’nın yeni bir gecekondulaşma tehdidiyle karşılaştığına dikkat çeken BEMO Başkanı Erdal Çelebi, “Bu tehlikeyi birlikte görüp, kontrol etmemiz lazım. Vatandaşa yaşanabilir alanların düşük maliyetlerle teslim edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

200 milyarlık dönüşüm çalışması hız kazandı!

Hükümet, çarpık yapılaşma, gecekondulaşma, kaynak yetersizliği, hukuki sorunlar nedeniyle büyük sorunlar yaşayan şehirlerin sorunu çözmek için dönüşüm çalışmalarına hız verdi..

Türkiye'de gecekondu devri kapandı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye'nin hızlı göç sonucu karşı karşıya kaldığı gecekondulaşma sorununu son 20 yılda yüzde l'in altına düşürdüğünü söyledi.

İzmir'de gecekondulaşma deprem riskini artırıyor!

Posta Ege gazetesi köşe yazarı olan Saadet Mançe bugünkü yazısında İzmir'deki mimari yapıları ve yapılaşmayı anlattı. İşte o yazı...

1947 yılında gecekonduları açıkgözler inşa ediyormuş!

1947 yılında Mecidiyeköy'de Maliye'ye ait arsalarda yapılan gecekondu sayısı 74'e çıkmış. Gecekondulaşma problemi karşılaşan Belediye bu evleri yıktırma kararı almış. Bu 74 evin sahibi 10-12 kişiden ibaretmiş.

1997 yılında Çorlu'da yeni bir İstanbul kurulacakmış!

1997 yılında gecekondulaşma ve talana son vermek için İstanbul'un çevresindeki boş arazilere modern şehirler kurulacakmış. 15 bin hektar üzerine kurulacak Yeni İstanbul Projesi'yle Çorlu'da, 300 bin nüfuslu yeni bir şehir kurulacakmış.

1993 yılında Esenyurt'ta gecekondulaşma önlenmiş!

1993 yılında Esenyurt'ta bin 100 dönüm arazi üzerinde inşa edilen 7 bin 200 konutluk 1. Esenkent projesi ve yapılacak 10 bin konutluk ikinci bir Esenkent projesiyle Esenyurt'ta gecekondulaşmanın önüne geçilmiş.

Marmaris'te binaların yüzde 90 kaçak!

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris’te yüzde 90 oranında jaçak yapılaşma problemi bulunan binaların yıkımının başlı başına sorun teşkil ettiğini belirtti..

1992 yılında gecekondulaşma, İstanbul'da ormanları eritmiş!

1992 yılında gecekondulaşma, İstanbul ormanlarını eritmiş. Orman katliamı en çok Alemdağ, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Sarıyer ve Çatalca yörelerinde görülüyormuş. Yerleşim alanı elde etmek için 5 milyon 930 bin metrekare orman yok edilmiş.

1982 yılında Okmeydanı'nda Vakıflar'a ait arazi üzerine 6 mahalle kurulmuş!

Vakıflar'a Fatih'ten kalan Okmeydanı'ndaki bin 230 dönüm arazi üzerinde 6 mahalle kurulmuş. 1960'lı yıllarda başlayan gecekondulaşma sonrası yerleşenlere, politikacıların gösterdiği hoşgörü bugünkü Okmeydanı'nın oluşmasını sağlamış.

gecekondulaşma problemi Haberi

gecekondulaşma problemi



Kaçak yapı cenneti


Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı araştırmaya göre kamu alanı üzerindeki kaçak yapıların en çoğu Sarıyer'de bulunuyor. Sarıyer'den sonra en çok kaçak yapı ise Beykoz'da var.


    Beşiktaş, Sarıyer, Üsküdar ve Beykoz ilçelerinin Boğaz kıyılarını kapsayan, 500 bin kişinin yaşadığı 'Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde 9 bin kaçak yapı bulunuyor. 1994 yerel seçimleri öncesi yaşanan arazi talanında kaçak olarak inşa edilen yapıların sayısının 1400'ü bulması, Boğaziçi'nde önümüzdeki yerel ve genel seçimler öncesi benzer bir talanın yaşanması endişesine neden oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, gerekli önlemlerin alınmasına çalışıyor.


    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün üç yıl süren incelemesi sonucunda, Boğaziçi'ndeki...