30 / 04 / 2024

1993 yılında Esenyurt'ta gecekondulaşma önlenmiş!

1993 yılında Esenyurt'ta gecekondulaşma önlenmiş!

1993 yılında Esenyurt'ta bin 100 dönüm arazi üzerinde inşa edilen 7 bin 200 konutluk 1. Esenkent projesi ve yapılacak 10 bin konutluk ikinci bir Esenkent projesiyle Esenyurt'ta gecekondulaşmanın önüne geçilmiş.



1993 yılında Esenyurt ta gecekondulaşma önlenmiş!


İşte gecekondu böyle önlenir


ESENKENT'TE ÇAĞDAŞ YAŞAM... 7 bin 200 konutluk 1. Esenkent projesinin yükselişini gururla takip eden Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ''halkımız çağdaş yaşama layıktır'' dedi.


İSTANBUL-MİLHA


    ESENYURT'a hızla yükselen 7 bin 200 konutluk ''Esenkent''ten sonra 10 bin konutluk ikinci bir Esenkent geliyor. Esenyurt'un SHP'li belediye başkanı Dr. Gürbüz Çapan, ''gurur projem'' dediği Esenkent projelerinin Bahçeşehir'i her 2 yandan kuşatacağını söyledi.

    TEM ya da E-6 denilen otoyolun kenarında bin 100 dönüm arazi üzerinde kurulmuş 7 bin 200 konutluk Esenkent ile güzel bir örnek yarattıklarını belirten Çapan şunları söyledi:

    ''Meyve veren ağacı taşlarlar. Biz, Ümraniye'deki, Bağcılar'daki gibi suyu ve yolu ve elektriği olmayan gecekondu yapılmasını istemedik. Bizim halkımız, anlatılanlara itibar etmez, gözüyle görmek ve yaşamak ister. Esenkent, hem büyük çapta arazi kapatmış arsa spekülatörlerine, hem de tarlaları parselleyip gecekonduculara satmak isteyenlere bir mücadele örneği oldu. 'Yer benim, gökyüzü de Allah'ın' diye çıkabildiği kadar 4-5 katlı derme - çatma bina yapan kırsal kökenli insanlara bir ufuk açmak, bir örnek göstermek istedik. Başardık da. Halkımız iyi şeylere, çağdaş ve modern konutlara layıktır.''


Milliyet Gazetesi 7 Kasım 1993



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön