30 / 04 / 2024

Geçit nedir

Geçit nedir

Geçit nedir? İmar yönetmeliğinde geçit hakkı kimlere tanınıyor? İşte Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümler..

İmar yönetmeliğinde geçit hakkı!

Geçit nedir? İmar yönetmeliğinde geçit hakkı kimlere tanınıyor? İşte Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümler..

İzmir Tüp Geçit Projesi'ne onay çıkmadı!

Hükümetin, İzmir Tüp Geçit Projesi'ne belediyelerden de onay çıkmadı. Meslek odalarının hazırladığı ve olumsuz görüşlerin yer aldığı raporun ardından; Karşıyaka, Balçova, Çiğli ve Narlıdere belediyeleri de Bakanlığa olumsuz görüş sundu.

Çin’de bisikletler için üst geçit inşa edildi!

Çin’in güneyinde bulunan Fucien eyaletinde bisikletler için 7,6 kilometre uzunluğunda bir üst geçit inşa edildi.

İzmir Körfez Tüp Geçit Projesi İDK toplantısında değerlendirilecek!

Başbakan Binali Yıldırım'ın 2011 genel seçim sürecinde açıkladığı "35 İzmir 35 Proje" içerisinde yer alan İzmir Körfez Tüp Geçit Projesi'nin detayları, ÇED süreci kapsamında 17 Ocak 2017 tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısında değerlendirilecek.

Niğde'nin Çamardı köyüne alt geçit yapılması talebi mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Merkez ilçesine bağlı bir köye alt geçit yapılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Hatay Kavaslı Alt Geçit Projesi tamamlandı!

Antakya kent merkezini ve girişini rahatlatmak amacıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan Kavaslı Alt Geçit Projesi tamamlanmasının ardından trafiğe açıldı.

Hatay Kavaslı Alt Geçit Projesi’nde sona gelindi!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay kent merkezinin trafiğini rahatlatacak Kavaslı Alt Geçit Projesi’nde asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgede incelemelerde bulundu.

Aydınlılar üst geçit istiyor!

Aydın’da halk arasında ‘ölüm yolu’ olarak da bilinen Muğla yolunda bir üst geçit olmaması vatandaşları isyan ettirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin ilgisizliğine tepki gösteren Aydınlılar, “Can güvenliğimiz için üst geçit yapılması lazım” dedi

Özcan Işıklar'dan alt geçit sorununa çözüm!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Karayolları 1.Bölge Müdürü İbrahim Halil Akgündüz’ü ziyaret ederek Konutlar Bölgesindeki alt geçit sorununa alternatif çözüm yolları önerdi.

Niğde Yarhisar Köyü'ne alt geçit yapılması talebi mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Merkez Yarhisar Köyü'ne alt geçit yapılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Safranbolu'ya saat kulesi görünümünde üst geçit!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapımı süren üst geçit, Osmanlı padişahlarından 3. Selim'in Sadrazamı İzzet Mehmet Paşa'nın 1797'de ilçede yaptırdığı saat kulesinin görünümünde olacak.

Melikgazi Battalgazi Bulvarı'na üst geçit müjdesi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan Karacaoğlu Mahallesi’ne üst geçit yaptırıldığını söyledi.

Hatay Kavaslı Alt Geçit Projesi tamamlanıyor!

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya’da yapımı tamamlanmak üzere olan Kavaslı Alt Geçit Projesi’nde incelemelerde bulunarak, projenin son durumuyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Geçit nedir Haberi

Geçit nedir

Geçit, imar planlarında belirtilen yerlerde, iki veya daha fazla yolun, meydanın, avlunun ve benzeri açık kamusal alanların birbirine yaya bağlantısını sağlayan, giriş ve çıkışı kapatılamayan, bağımsız bölümler haricinde kalan, tamamen kamu kullanımına açık, çeperleri dükkânlı veya dükkânsız üstü kapalı geçiş alanı oluyor.


Yol boyu ticaret olarak belirlenenler de dâhil konut alanlarında kalan parsellerin araç giriş çıkışından kaynaklanan trafik yükünü azaltmak amacıyla ve ilgili idareden geçit hakkı almak koşuluyla otopark olarak kullanılan bodrum katlarından plan kararı ile kamuya ait yer altı otoparkına araç giriş çıkışı verilebiliyor.


Yıkanma yeri, banyo, duş, lavabo yeri, tuvalet, kiler, merpen altı, her türlü iç ve dış geçitler ve iskân edilmeyen bodrum katları ile müştemilât binalarında, iç yükseklik 2.20 metreye kadar düşürülebiliyor.


Pasajlar ve alışveriş merkezlerinde bir kısmı veya...