02 / 05 / 2024

GEKA illeri

GEKA illeri

2010 yılında Denizli, Aydın ve Muğla İllerinin kalkınması amacıyla kurulan Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) yeni ve modern bir bina yapılması için çalışma başlatıldığı açıklandı.

Uzmanlar o illeri uyardı: 6 ve üzerinde deprem bekleniyor!

Uzmanlar, Doğu Anadolu Bölgesi'nde olası bir depreme karşı hazırlıklı olunması konusunda uyarıda bulundu. 

Deprem korkusu yaşamak istemeyenler bu illere taşınsın! Deprem uzmanı Ercan, deprem riski az olan 9 ili açıkladı!

Deprem uzmanları büyük depremin beklendiği Marmara dahil olmak üzere riskli illerle ilgili uyarılarını sık sık dile getirirken, deprem güvenli iller merak konusu oldu. Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem güvenli illeri tek tek X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o iller...

Prof. Dr. Naci Görür o illeri işaret ederek üstüne basa basa uyardı: 'Bağırıyorum dikkat edin diye'

Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı televizyon programında Tunceli ve çevre iller için ciddi bir deprem uyarısında bulunarak ''Bağırıyorum dikkat edin diye'' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin en zeki şehirleri belli oldu! İl il IQ seviyeleri, en zeki il hangisi?

"Türkiye'nin en zeki şehirleri listesi" yapay zeka tarafından hazırlanarak açıklandı. İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yer alan Yapay zeka, IQ ortalaması en fazla olan illeri duyurdu. İşte il il IQ seviyeleri.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Büyük İstanbul depremi için 3-4 senemiz kaldı!

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan asrın felaketinin üzerinden tam 1 sene geçmişken, büyük yıkımın beklendiği İstanbul depremi de gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul depremi ile ilgili konuştu ve deprem açısından riskli olan diğer illeri de açıkladı. 

Prof. Dr. Üşümezsoy Bolu depremi sonrası asıl tehlikeli illeri açıkladı! Buralar stres yükleyen yerler!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, dün gece Bolu’da meydana gelen 4.2 şiddetindeki deprem sonrası asıl tehlikeli yerleri açıkladı.

Türkiye'nin en çok ve en az konut satılan illeri belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilerine göre, Kasım 2023'te satışlar yüzde 20.6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Peki, en çok konut satılan iller hangisi oldu?

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en zengin ve yoksul kentleri belli oldu...

Türkiye'nin en zengin ve en yoksul illeri açıklandı. Buna göre, il düzeyinde yapılan hesaplamalar kapsamında, Kocaeli, 302 bin 772 lira ile 2022'de kişi başına gayrisafi yurt içi hasılada (GSYH) ilk sırada bulunuyor. Son sırada da 54 bin 272 lira ile Van yerini aldı. İşte haberin detayları...

Aksaray, Yozgat Nevşehir ve Kırşehir mevduatta dolarcı çıktı!

Ülke genelinde mevduat hacmi içinde döviz payında ciddi düşüş yaşanan yılın ilk dokuz ayında, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat gibi Orta Anadolu illeri payları gerilemekle birlikte ilk sıralarda yer aldı.

Deprem bölgesinde son dakika gelişmesi: Sigorta yapılandırma süresi uzatıldı! Bakan resmen duyurdu! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesindeki illeri ilgilendiren önemli bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Deprem uzmanından flaş Karadeniz uyarısı: 5 ilde yıkım büyük olacak! En az 6.6 şiddetine hazır olun! 

Türkiye'de deprem riski en düşük illeri arasında gösterilen Trabzon, Karadeniz fayı sebebiyle yeniden gündem oldu. Deprem uzmanı Trabzon dahil Karadeniz'deki 5 ili uyardı. İşte o flaş açıklama...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan uyarı: 7.2 büyüklüğünde deprem olabilir: Deprem üretebilecek o illeri peş peşe sıraladı

İllerin üreteceği depremlere vurgu yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan‘dan yeni bir uyarı geldi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyüklüğü 5 ve 7'nin üzerine deprem üretebilecek 6 ili peş peşe sıraladı.

Gençler müjde: Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alınacak! TTK illeri peş peşe açıkladı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışmak isteyenlerin beklediği haber sonunda geldi. TTK ekim ayında 3 il için toplam 2 bin işçi alımı yapacağını ilan etti.

GEKA illeri Haberi

GEKA illeri

Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi fuar binasında kafeterya için yapılan alanda eden Güney Ege faaliyetlerine kurulduğu Kalkınma Ajansı'na 2010 yılından itibaren de  bir bina yapılacak. 

500 metrekarelik kullanım alanında açık ofis sisteminin kullanıldığı mevcut hizmet binasında havalandırma, ısıtma ve yalıtım imkanları ile internet alt yapısı yetersiz kalıyor. Binanın bulunduğu alandaki otogarın şehir merkezine taşınması, mevcut alanda ulusal bir inşaat firmasının büyük bir inşaat projesine başlaması nedeniyle mevcut alanın şantiye sahasına dönüşmesi, güvenlik açığı vc ulaşım sıkıntısına da yol açıyor ve paydaşlar tarafından bilinirliğini olumsuz etkiliyor. 


VALİ KOCATEPE İNCELEME YAPTI 

Yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için GEKA'ya yeni ve modern bir merkez binası yapımı için çalışma başlatıldı. Denizli Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Kocatepe, beraberinde GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve Denizli...