19 / 07 / 2024

Gelibolu koruma komisyonu nasıl kurulur

Gelibolu koruma komisyonu nasıl kurulur

Gelibolu Tarihi Alanı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonunun kuruluşu, çalışma usul ve esasları, 24 Ocak 2015 tarihinde 29246 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında yer alıyor..

Ağaoğlu’nun Boğaz'a yapacağı otel gündemde!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu tarafından 2012'de satın alınan, Yeniköy’deki Sait Halim Paşa Yalısı’nın bitişiğindeki arazi ile ilgili olarak hazırlanan yeni imar planı, Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu’nun gündeminde...

Beykoz'un 1000’lik imar planları Ocak'ta mecliste!

Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Eyüp Salih Elmas: "Şu anda İstanbul Çevre Şehircilik Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu’nda. Müzakerelerimiz sürüyor. Kavacık Bölgesi’nin içinde olduğu 1/1000’lik uygulama planları 2018 yılının Ocak ayında ilçe belediye meclisimizden geçecek." dedi.

Gelibolu Meclisi'nde imar konuşuldu!

Gelibolu Belediye Meclisinin Ocak ayı meclis toplantısında bir yıl süre ile görev yapacak Denetim Komisyonu üyeleri belirlendi, Hamzakoy’daki işyerleri için hazırlanan yönetmelik kabul edildi.

Gelibolu Belediyesi'nin 2017 bütçesi 48 milyon TL!

Gelibolu Belediye Meclisinin Kasım ayı olağan toplantısının üçünçü oturumunda 2017 Mali Yılı Bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda 48 milyon lira olarak kabul edildi. Meclis, 2017 mali yılı tarifelerine de ortalama yüzde 10 artış oranında zam yaptı.

Bilfen Küçükçamlıca'daki arazisine otel mi yapacak?

Küçükçamlıca'ya otel yapmak için İBB'den istediği imar değişikliğini alamayan Bilfen, bu kez Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu'na başvurdu. Bilfen, uygulamadaki planlarda park alanı olarak ayrılmış kısmın otel alanına dönüştürülmesini istiyor.

Roman Abramoviç’in New York’taki 3 binası için yenileme projesi reddedildi!

Dünyanın sayılı zenginlerinden olan Rus oligark Roman Abramoviç’in New York’taki emlak oyunu, Binalar Müdürlüğü ve Anıtları Koruma Komisyonu’na takılarak olumsuz yanıt aldı.

Gelibolu Belediye Meclisi Ocak gündeminde imar var!

Gelibolu Belediye Meclisinin Ocak toplantısında bir yıl süre ile görev yapacak Denetim Komisyonu üyeleri belirlendi. Yeni yılın ilk mesaisinde imarla ilgili gündem maddelerinin yanı sıra Zabıta ve İtfaiye memurlarının fazla mesai ücreti görüşüldü.

Antalya TVK Bölge Komisyonu 57. toplantı gündemi belli oldu!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 56. toplantı gündemi maddeleri belli oldu. 29-30 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacak toplantı Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda gerçekleştirilecek.

Antalya TVK Bölge Komisyonu 55. toplantı gündemi netleşti!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 55. toplantı gündem maddeleri belli oldu. Toplantı 27 - 28 Ağustos 2015 saat 09:00'da Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda yapılacak.

Tarihi bölgelerdeki projeler nedeniyle gözler Topkapı Sarayı'na çevrildi!

Ataköy'deki tarihi Baruthane binasının bulunduğu alandaki inşaata izin vermeyen Koruma Kurulu, aynı alandaki '1 tescilli ağaç' nedeniyle yetki 'Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonu'na verilerek by-pass edildi. Tarihi bölgede şimdi 7 blok inşaat yükselecek.

Antalya TVK Bölge Komisyonu 53. toplantı gündemi belirlendi!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 53. toplantı gündemi 15 - 16 Haziran 2015 saat 09:00'da Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda gerçekleştirilecek.

Antalya TVK Bölge Komisyonu 52. toplantı gündemi!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 52. toplantı gündem maddeleri belli oldu. Toplantı 22 Mayıs 2015 saat 09:00'da Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda gerçekleştirilecek.

Antalya TVK Bölge Komisyonu 51. toplantı gündemi!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 51. toplantı gündemi maddeleri belli oldu. Toplantı 27 - 28 Nisan 2015 tarihlerinde saat 09:00'da Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda yapılacak.

Gelibolu koruma komisyonu nasıl kurulur Haberi

Gelibolu koruma komisyonu nasıl kurulur

Gelibolu koruma komisyonu kuruluşu ve çalışma ilkeleri!

Gelibolu Tarihi Alanı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonunun kuruluşu, çalışma usul ve esasları, 24 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Gelibolu Koruma Komisyonu: Kanunun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi uyarınca Bakanlıkça kurulan Gelibolu Tarihi Alanı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu olarak ifade ediliyor. Peki, Gelibolu koruma komisyonu kuruluşu ve çalışma ilkeleri nelerdir?


Gelibolu Koruma Komisyonu


Kuruluşu ve çalışma ilkeleri

MADDE 10 – (1) Gelibolu Koruma Komisyonu Bakanlık tarafından kurulur. Komisyon, köy yerleşim alanları ve belediye sınırları içinde kalan taşınmazlar da dahil olmak üzere Tarihi Alanın tamamından sorumludur.  Doğal sitlerin yeniden değerlendirilmesi hususu hariç olmak üzere, Tarihi Alanda 2863 sayılı Kanun ve alt mevzuatı ile korunması gerekli taşınmaz kültür ve...