12 / 05 / 2024

Gelibolu Yarımadası müzeleri

Gelibolu Yarımadası müzeleri

Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılı dolayısıyla yapılacak çalışmayla Gelibolu Yarımadası, açık hava müzesine dönüştürülecek.Mehmet Gürkan, 100’üncü yıl hazırlıkları kapsamında bölgenin yeni bir çehreye bürüneceğini, bunun için çalışmaların sürdüğünü söy

Gelibolu Yarımadası'ndaki kaçak yapılara uydudan sıkı takip!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ediyor ve yasal süreçleri uyguluyor.

Garanti Bankası'ndan gece yarısı müjdesi geldi

Özel bankalar arasında en çok kampanya hazırlayan bankalar arasında yer alan Garanti Bankası'ndan gece yarısı müjdesi geldi. Banka tarafından hazırlanan kampanyanın detayları haberimizde...

Altın kahini Memiş'ten hayati uyarı! Yarın müdahale gelebilir! Merkez Bankası alarmda!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolardaki ve gram altındaki yükselişle ilgili son dakika açıklamaları yaptı. Yaptığı açıklamada 'Müdahale' öngörüsünde bulunan İslam Memiş, yarınki karara da dikkat çekti. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Antalya Demre'deki kaçak villa için yıkım çalışmaları başladı! 

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkım çalışmaları başladı. Villa kısa süre içerisinde yıkılacak.

Antalya'daki kaçak villanın yıkımında yeni gelişme!

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkımıyla ilgili mahkeme yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Kaş’taki kaçak lüks otel yine yıkılmadı!

Antalya'nın Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu'ndaki orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden 'basit onarım' izniyle yapılan butik otelle ilgili 2017 ve 2020'de iki kez yıkım kararı alınmasına rağmen uygulanmadı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için ihale şartnamesi hazırlandı!

Antalya Demre'de 'Kekova' olarak bilinen bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda inşa edilen denize sıfır villanın yıkımı için verilen 30 günlük yasal süre, 10 Aralık'ta doluyor. Yıkım için ihale şartnamesini hazırladı.

Kaş'ta Hazine arazisindeki lüks otele ikinci yıkım kararı!

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu’nda bulunan orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden ’basit onarım’ izni alınıp inşa edilen lüks butik otel için yeniden yıkım kararı verildi.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

Mithat Yenigün: Deprem yarınlarımıza uzanan ciddi bir tehdit!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün yaşanan İzmir depremi ile ilgili olarak, "Deprem yarınlarımıza uzanan ciddi bir tehdit" dedi

Çeşme Turizm Projesi'ne tepki! 

Türkiye Ormancılar Derneği, Orman Mühendisleri Odası, Tarım Orman-İş Sendikası ve Orman Teknikerleri Derneği’nin İzmir şubeleri, Kültür Bakanlığı tarafından Çeşme Yarımadası’na yapılacak “Çeşme Turizm Projesi”ne tepki gösterdi.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Gelibolu Yarımadası müzeleri Haberi

Gelibolu Yarımadası müzeleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, 100’üncü yıl hazırlıkları kapsamında bölgenin yeni bir çehreye bürüneceğini, bunun için çalışmaların sürdüğünü söyledi.  


Açık hava müzesinde canlandırmalar, maketler, siperlerin orijinal açık  hallerinin ziyaretçilerin incelemesine sunulacağını anlatan Gürkan, arkeolojik  kazılarda ortaya çıkacak olan mekânların, bugün sadece savaş esnasında çekilmiş fotoğraflarda görülen mekanları da açığa çıkaracağını bildirdi. Gürkan, “Alana girmiş olan  ziyaretçilerin istedikleri anda, istedikleri yerlere gitmelerini sağlayacak  şekilde bir bisiklet güzergâhı planlaması da yapılacak”...