04 / 05 / 2024

gelir beyannamesi vermedim ne olacak

gelir beyannamesi vermedim ne olacak

Taşınmaz mal sahipleri, 2014 yılı içerisinde gayrimenkullerini kiraya vermesinden veya satmasından elde ettikleri gelirler için en son 2 Nisan'da beyannamelerini verdi. Peki, beyanname vermedim ne olacak diyorsanız işte yanıtı...

Kira beyannamesinde son gün bugün! Hazır kira beyannamesi 2024: Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Kira ve ücret kazancı gibi geçtiğimiz sene gelir elde edenlerin beyanname verme süresi bugün bitiyor. Peki kira gelir beyannamesi nasıl verilir? İşte merak edilenler...

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelir beyannameleri için başvuru süreleri uzatıldı!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren 2023 yılı kira gelir beyannamesi için sona yaklaşıldı. 1 Nisan 2024 tarihinde sona ermesi beklenen başvurular 5 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı. 

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi merak ediliyor. Peki Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Kira gelir beyannamesi verecekler aman dikkat! Son 5 gün!

Gayrimenkul sahibini ilgilendiren kira gelir beyannamesinde sona yaklaşılıyor. İşte detaylar!

Gelir İdaresi Başkanlığın’dan son uyarı geldi. Tarih belli oldu

Gelir İdaresi Başkanlığın’dan yapılan açıklamaya göre 2022 yılı Ocak-Şubat-Mart ayı için gerekli gelir beyannamesi ve bu beyannameler ışığında ödenmesi gereken vergiler için son işlem tarihi 20 Mayıs tarihine uzatıldı. Mükelleflere son çağrı Gelir İdaresi'nin internet sitesinden yapıldı.

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname verme süreci 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Buna göre kira gelir beyannamesi için son 5 gün kaldı...

Kira gelir vergisi beyannamesi ne zamana kadar verilecek?

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde edenlerin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilecek?

2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Geçtiğimiz sene konut ya da işyerini kiraya verenler bu sene vergi mükellefi oluyor. Mükellefin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, 2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Kira geliri beyannamesi için son 7 gün!

Yaklaşık 2 milyon vatandaşı ilgilendiren kira beyannamesi için sayılı günler kaldı. Konut ve iş yeri sahibi olan kişilerin gündeminde olan kira gelir beyannamesi her yıl düzenli şekilde veriliyor. Peki kira gelir beyannamesi nasıl verilir? İşte detaylar...

Kira geliri elde edenler dikkat! Beyannameler nasıl veriliyor?

Kira beyannamesi Mart'ın son günlerine doğru vatandaşların merak ettiği konulardan oldu. Konut ve iş yeri sahibi olan kişilerin gündeminde olan kira gelir beyannamesi her yıl düzenli şekilde veriliyor. Peki kira gelir beyannamesi nasıl verilir? İşte detaylar...

Kira gelir beyannamesi için son tarih ne zaman?

Kira gelir vergi ödemesi ne zaman yapılacak sorusu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İş yeri, konut, ev gibi gayrimenkulleri olan vatandaşlar konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. İşte kira gelir vergi ödemesi hakkında detaylar haberimizde.

gelir beyannamesi vermedim ne olacak Haberi

gelir beyannamesi vermedim ne olacak

Beyanname vermedim ne olacak?

Taşınmaz mal sahiplerinin 2014 yılı içerisinde gayrimenkullerini kiraya vermesinden veya satmasından elde edilen gelirler için yıllık gelir vergisi ödemeleri gerekiyor.


Kira gelir vergisinde meskenler için 3.300 TL'den, işyerinde ise 27.000 TL'den yüksek kira geliri elde edenler vergi mükellefi oluyor.


Beyannamelerin 31 Mart'a kadar verilmesi gerekiyordu. Ancak, 31 Mart'ta ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle vergi dönemi, 2 Nisan'a kadar uzatıldı. Buna göre dün 2 Nisan'da beyanname ve ilk taksit ödeme süresi sona erdi.


Peki, süresi içinde beyanname vermedim ne olacak, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Pişmanlık Talepli Verilen Beyanname..

Elde etmiş olduğunuz kira gelirleriniz ile ilgili beyannamenizi beyan döneminde beyan etmediyseniz 213 Sayılı Vergi Usul Kanunun 371. Maddesinde yer alan pişmanlık ve ıslah hükümlerinden faydalanarak beyannamenizi pişmanlık talepli olarak verebilirsiniz. 


Ancak; ödenecek verginiz çıkmaması...