27 / 04 / 2024

gelir vergisi 2013 değerleme oranı

gelir vergisi 2013 değerleme oranı

Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere gönderilen 430 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde; yeniden değerleme oranı 2013 yılı için % 3,93 (üç virgül doksan üç) olarak tespit edilmiştir...

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı 2016!

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı, Gelir Vergisi ile Kurumlar Vergisi kanunlarını birleştiriyor. 2013 yılında Meclis'e gönderilen, hükümetin yenilediği Gelir Vergisi Kanunu Tasarısını alt komisyona sevk edildi. İşte Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı 2016..

Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

31 Aralık 1960 tarihinde kabul edilen 193 sayılı Gelir vergisi kanunu gereğince; Gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tâbi tutuluyor. Peki, Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

Gelir vergisi yasası yine ertelendi!

MECLİSE 2013 Haziran ayında sunulan gelir vergisi tasarısı yine ertelendi. TBMM'nin açıldığı dönemde yıl başına kadar çıkarılması planlanan Gelir Vergisi Yasa Tasarısı yine ertelendi...

Değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi!

Değer artış kazancı gelir vergisi, gayrimenkul alım satımı sürecinde ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Ödeme için öncelikle değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor..

Gayrimenkul değer artış kazancı gelir vergisi!

Gayrimenkul alım-satımı sırasında, belli koşullarda elde edilen gelir "değer artış kazancı gelir vergisi"ne tabi tutuluyor. Peki, gayrimenkul değer artış kazancı gelir vergisi ne zaman ve nasıl ödenir?

Kira gelir vergisi beyanname formu!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallardan kira geliri elde eden kimselerin, gelirlerinin vergisi için öncelikle beyan vermeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyanname formu nasıl doldurulur?

Kira gelir vergisi kaç taksitte ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarından gelir elde eden kimselerin, elde ettikleri gelir için kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi ödemeleri nasıl yapılır? Kira gelir vergisi kaç taksitte ödenir?

Gelir Vergisi Ocak'ta görüşülecek!

'Gelir Vergisi' ocakta görüşülecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Alt Komisyonu, Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nı görüşürken, ilgili sivil toplum kuruluşları, sanayi ve ticaret odalarını dinleyecek.

Rant gelir vergisi nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen esaslara göre, değeri artan gayrimenkulde rant vergisi ödenmesi hedefleniyor. Peki, rant gelir vergisi nedir? Rant vergisi ne zaman ödenecek?

Yeni ev almak için satılan evin gelir vergisi!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yeni ev almak için satılan evin gelir vergisi ödenir mi?

Kira gelir vergisi son ödeme günü 31 Temmuz!

Mesken veya işyerini kiraya veren taşınmaz mal sahiplerinin elde ettiği gelirin istisna bedelinden yüksek olması durumunda, mal sahibinin kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi son ödeme günü ne zaman?

Kiradan elde edilen gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki kiradan elde edilen gelir vergisi nasıl ödenir? Kiradan elde edilen gelir vergisi nereye ödenir?

Kira gelir vergisi ödemeleri! Son 4 gün!

Kira gelir vergisi mesken ve işyeri taşınmaz malların kiraya verilmesinde elde edilen kira geliri için iki taksitte ödeniyor. Kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 4 gün bulunuyor...

gelir vergisi 2013 değerleme oranı Haberi

gelir vergisi 2013 değerleme oranı


Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere gönderilen 430 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde;  yeniden değerleme oranı 2013 yılı için % 3,93 (üç virgül doksan üç) olarak tespit edilmiştir.


Söz konusu Tebliğ aşağıdaki gibidir:


Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

(Sıra No: 430)

Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasında “Yeniden değerleme oranı, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayında (Ekim ayı dâhil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumunun Üretici Fiyatları Genel Endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranıdır. Bu oran Maliye Bakanlığınca Resmi Gazete ile ilan edilir.” hükmü yer almaktadır.


Bu hüküm uyarınca yeniden değerleme oranı 2013 yılı için % 3,93 (üç virgül doksan üç) olarak tespit edilmiştir.


Bu oran, aynı zamanda 2013 yılına ait son geçici vergi...