06 / 05 / 2024

Gelir vergisinde düzenleme

Gelir vergisinde düzenleme

64 üncü hükümet tarafından Meclise sunulan hükümet programının ‘’İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi’’ başlığını taşıyan dördüncü bölümünde mali disiplin, kayıtdışılığın azaltılması, kamu sermayeli şirketler ve özelleştirme ile tasarruflar konularında atılacak ad

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut kredilerine düzenleme gelir mi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),  dün taşıt kredileri ile ilgili bir düzenlemeye gitti. Hemen ardından tüm gözler konut kredilerine çevrildi.  Peki konut kredilerine bir düzenleme gelir mi?

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

Kira gelir vergisinde beyana tabi ücretler!

1 Mart'ta başlayan gelir vergisi beyan dönemi 30 Nisan'da sona erecek. Peki gelir vergisinde ücret matrahı bazı nedir, hangi ücret beyan edilmez? İşte gelir vergisi beyanıyla ilgili detaylar...

Kıyı Kanunu'na yeni düzenleme geliyor!

Doldurulan kıyı alanlarında yapı ve yapılaşmaya dair sınırlayıcı hükümlerinden muaf tutulmasına yönelik düzenleme yapılması için Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi... 

Almanya’da emlak vergisinde yeni düzenleme yolda!

Almanya’da Maliye Bakanlığı, arsa, konut, arazi gibi emlak vergisinde yeni düzenleme yapacak. Düzenlemenin büyük kentlerde kiraları artırması bekleniyor.

Emlak vergisinde yeni düzenleme şart!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Sefer Levent bugün "Vatandaşlar mağdur, davalar arka arkaya açılıyor! Yeni düzenleme yapılacak mı?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Gayrimenkul gelir vergisinde izaha davet dönemi başlıyor!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 482 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince, gayrimenkul gelir vergisinde izaha davet dönemi başlıyor..

Gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit dönemi başladı!

İlk taksit ödemeleri Mart ayında gerçekleşen gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit dönemi bugün başladı. Vergi ödemeleri ilgili vergi dairesinde yapılacak..

Kira gelir vergisinde son gün yarın!

Gayrimenkul kira gelirleri için ödenmesi gereken kira gelir vergisinde ilk taksit dönemi yarın sona eriyor. Mükelleflerin yarın mesai bitimine kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor...

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2016!

Kira geliri elde eden mükelleflerin beyannameleri ile vergi ödeme süreçleri hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi" yayımlandı. İşte rehber..

Kira gelir vergisinden düşülecek giderler 2015!

Kira gelir vergisinde gerçek gider yönteminin seçilmesi durumunda bazı giderler vergiden düşürülebiliyor. Peki, kira gelir vergisinden düşülecek giderler 2015 nelerdir? Vergiden hangi masraflar düşülebilir?

Tuzla sahil yolu ve meydan düzenleme ihalesi 22 Haziran'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından Tuzla sahil yolu, meydan düzenleme ve deniz yapıları inşaatı yapım işi ihalesi 22 Haziran 2015 tarihinde ihale edilecek...

İstanbul'da otellerin imar planlarına düzenleme geliyor!

Dünyanın en fazla turist çeken şehirlerinden İstanbul'un turizm potansiyelini artırmak amacıyla önemli bir adım atılıyor. İstanbul'da otel ve turistik tesislerin imar planlamasında yeni bir düzenleme yapılacak.

Gelir vergisinde düzenleme Haberi

Gelir vergisinde düzenleme

64 üncü hükümet tarafından Meclise sunulan hükümet programının ‘’İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi’’ başlığını taşıyan dördüncü bölümünde mali disiplin, kayıtdışılığın azaltılması, kamu sermayeli şirketler ve özelleştirme ile tasarruflar konularında atılacak adımlara yer verildi.


Buna göre; gelir ve kurumlar vergisi kanunları birleştirilerek, yeni Gelir Vergisi Kanunu’nun çıkarılacağı belirtilen programda, söz konusu düzenleme ile yüksek teknolojiye dayalı ihracatı ve bu kapsamdaki yatırımları destekleyecek vergi teşvikleri getirileceği ifade edildi.


Kayıtdışılığın azaltılması, yatırım ve üretim üzerindeki yüklerin hafifletilmesi ve mükerrerliklerin önlenmesi amacıyla Damga Vergisi Kanunu’nun gözden geçirileceği belirtilen programda, ekonomik ve sosyal politikalara uyum sağlamak ile sade ve daha kolay uygulanabilir hale getirmek amacıyla yeni Vergi Usul Kanunu’nun çıkarılacağı kaydedildi.


Temel olarak; kamu gelirlerinin sağlıklı ve sürekli kaynaklardan çağdaş yöntemlerle elde edilmesi amaçlanmış, vergi ödeyenlerden daha fazla...