05 / 05 / 2024

Geminbeli Yolu ve Tüneli inşaatı ne zaman bitecek

Geminbeli Yolu ve Tüneli inşaatı ne zaman bitecek

Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Karadeniz Bölgesi'ni Sivas üzerinden Akdeniz Bölgesi ile buluşturacak 2010 rakımlı Geminbeli Yolu ve Tüneli inşaatını inceledi. Yıldırım ve Yılmaz, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 'Kalkınma Yolu Projesi' kapsamında yaklaşık 7,8 milyar dolar yatırım yapacak!

Kalkınma Yolu ve Zengezur Koridoru için yeni kara ve demir yolları planlandı. Bu bakanlık kapsamda her iki proje için toplam 7,8 milyar dolar yatırım yapılacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması! Pazartesi resmen duyurulacak! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspir-Rize yolu ve doğal gaz yatırımları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatları tamamlandı!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda incelemeler gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Havalimanımızın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatlarını tamamladık. Nisan ayının başından itibaren de deneme uçuşları başladı." şeklinde konuştu.

Büyükçekmece 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, İSKİ Tepecik Arıtma Tesisine Bağlantı Yolu ve Aşağı Kör Deresi Güzergahının bir kısmına ilişkin itiraz 1/1000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kuzeybatı Çevre Yolu ve Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı projelerinin akıbetleri TBMM'de!

Şanlıurfa'da yapılan Kuzeybatı Çevre Yolu Projesi ile Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı projelerinin akıbetleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydınlık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma emlak yatırımlarında kazandırıyor!

Bandırma çevresinden geçen duble yollarıyla, demir yolu ve deniz ulaşımıyla marka şehir olma yolunda ilerliyor.

2023'e kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var!

Türkiye'nin kuzeyiyle güneyini, doğusuyla batısını birbirine bağlayan bu ekolojik koridorların bir parçasının da millet bahçeleri olduğunu vurgulayan Kurum, "2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var" dedi.

Triad Yapı İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Triad Yapı İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 450 bin TL sermaye bedeli ile Emre Dağyolu ve İbrahim Karaman ortaklığında kuruldu.

Hattuşa'nın binlerce yıllık kalıntıları 'seyir terası'ndan izlenecek!

Anadolu'da kurulan ilk medeniyet olan Hititler'in, Çorum'un Boğazkale ilçesindeki başkenti Hattuşa, tepenin diğer yamacındaki Budaközü Vadisi'ne kurulan yürüyüş yolu ve seyir teraslarından izlenebiliyor.

Murat Kurum'dan Yalova'ya millet bahçesi ve bisiklet yolu müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yalova'da 20 kilometrelik bir bisiklet yolu ve Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki 113 dönümlük alanda millet bahçesi yapılacağını belirtti. Kurum, 400 yataklı devlet hastanesinin de 2021'de bitirileceğini dile getirdi...

Murat Kurum: 204 yeni millet bahçesi yapıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "204 yeni millet bahçesi, 22 ekolojik koridor, binlerce kilometre yeşil yaya yolu ve bisiklet yolu yapıyoruz" dedi.

Büyükçekmece İSKİ Tepecik Arıtma Tesisi yolu imar planı askıda!

Büyükçekmece İlçesi, İSKİ Tepecik Arıtma Tesisine Bağlantı Yolu ve Aşağı Kör Deresi Güzergahının bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıda...

İstanbul'a 18 yeni tünel geliyor!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, seçim projeleri kapsamında D-100 kara yolu ve TEM'e alternatif tünel ağı planlandığı bildirildi.

Geminbeli Yolu ve Tüneli inşaatı ne zaman bitecek Haberi

Geminbeli Yolu ve Tüneli inşaatı ne zaman bitecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Siz bakmayın 3-5 bölücüye. Hendek kazıyor, bina yıkıyor, kardeşliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Bunların gittiği yol, yol değildir. Bunlar ya hizaya gelecekler ya da yok olup gidecekler." dedi.


Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Karadeniz Bölgesi'ni Sivas üzerinden Akdeniz Bölgesi ile buluşturacak 2010 rakımlı Geminbeli Yolu ve Tüneli inşaatını inceledi. Şantiye alanlarını gezen ve çalışanlarla sohbet eden Yıldırım ve Yılmaz, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.


İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, bu güzergahın adının "Karadeniz-Akdeniz Koridoru" olduğunu belirtti.


Karadeniz'den gelen trafiğin buradan geçerek Akdeniz illerine ulaşacağına işaret eden Yıldırım, "767 kilometrelik, 2 deniz arasında bir yol. Bu güzergahta irili ufaklı 48 tünel var. Geminbeli tünelinin ikisini uç uca koyduğumuzda 8,5 kilometre ediyor. Yani büyük bir tünel....