28 / 07 / 2024

gemlik kent sorunu

gemlik kent sorunu

Geçtiğimiz ay yaptığı Kentsel Dönüşüm Zirvesi ile Bursa'daki kentsel dönüşümün nabzını tutan Konut ve Yapı Gazetesi bu kez Gemlik Kentsel Dönüşümünü masaya yatırdı.

Gemlik'te Doğu Planları sorunu çözüme kavuştu!

Bursa Gemlik'te çevreyolunun doğusunda kalan bölgede, ekonomik hayatı durma noktasına getiren Doğu Planları sorunu çözüldü.

Antalya Elmalı'ya kent meydanı projesi geliyor!

Antalya Elmalı'da birçok sorunu çözmesi planlanan Elmalı Kent Meydanı Projesi hayata geçirilecek.

Antalya Elmalı'da Kent Meydanı inşa edilecek!

Antalya Elmalı Belediyesi,  ilçede bulunan birçok sorunu çözüme kavuşturacak Elmalı Kent Meydanı Projesi'ni hayata geçirecek.

Tuzla Çamlıkent Sitesi'nin tapu sorunu çözüldü!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 18 senedir ruhsat ve tapu sorunu bulunan Çamlıkent Sitesi sakinlerinin de tapu sorununu çözdü. 

Gemlik'te imar ve kentsel dönüşüm sorunu çözülecek!

Gemlik'te gündemden düşmeyen dönüşüm ve îmar durumları ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Zafer Işık, ''Gemlik'te sonuca ulaşmak üzere olduğumuz kuzey imar planları konusunda bütçe görüşmelerinin ardından önemli adımlar atacak, meseleyi çözeceğiz'' diye konuştu.

Gemlik'te çoğunluğun talebi yerinde dönüşüm!

Kanun Hükmünde Kararname ile taşınma kararı alınan Gemlik’te kent merkezindekiler değeri düşmeden evlerini satmak istiyor. Gemliklilerin birçoğu deniz kenarındaki evlerini terk etmek istemediklerini aktarıyorlar.

İzmit Kent Konutları 5. Etap'a vatandaşlardan tepki!

İzmit Kent Konut 5. Etap asansörlerin bazıları hiç çalışmıyor, bazıları ise arıza vermeye başladı. Sorunu site yönetimine aktaran mağdur vatandaşlar çözüm yerine, ‘Yarın gel aidatını iade edeyim’ gibi cevaplarla karşılaştığını belirtti.

Gemlik Meydanı için 6 milyon TL'lik kamulaştırma yapıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik’e kazandırılacak olan kent meydanı projesi kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımı devam ederken, ilçeye değer katacak meydan da etap etap ortaya çıkmaya başladı.

Şanlıurfa Edessa Konutları'nın yol sorunu çözülüyor!

Şanlıurfa'nın trafiğini rahatlatmak amacıyla kent merkezinde ve ilçelerde çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Akçakale-Gaziantep Çevreyolu üzerinde bulunan Edessa konutlarının yol sorunu çözüyor.

Adana Havalimanı'da yüksek bina sorunu çözüldü!

Adana merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, kent merkezindeki havaalanı çevresinde 60 bin kişiyi ilgilendiren, hava trafiğini tehlikeye soktuğu için 'mania' engeline takılan yüksek binalarla ilgili sorunu çözdüklerini açıkladı.

Ahmet Dural Kent Meydanı için kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik’e kazandırılacak olan Ahmet Dural Kent Meydanı projesi kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımı devam ederken, ilçeye değer katacak meydan da etap etap ortaya çıkmaya başladı.

Ankara'da mania hattı sorunu kentsel dönüşümü engelliyor!

Başkent Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra lüks konut inşaatlarının da yapımı tüm hızıyla sürüyor. İnşaat sektörünün canlı olduğu Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut'taki mânia sorunu müteahhitleri sıkıntıya sokuyor.

Gaziantep'te ulaşım sorunu masaya yatırıldı!

Gaziantep' te ulaşım sorunu masaya yatırıldı. Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. GAİB binasında yapılan toplantıda kentin ulaşım ve trafik sorunu masaya yatırıldı.

gemlik kent sorunu Haberi

gemlik kent sorunu

Geçtiğimiz ay yaptığı Kentsel Dönüşüm Zirvesi ile Bursa'daki kentsel dönüşümün nabzını tutan Konut ve Yapı Gazetesi bu kez Gemlik Kentsel Dönüşümünü masaya yatırdı. Gemlik Belediyesi ile birlikte düzenlenen, Konut ve Yapı Gazetesi Genel Müdürü Utku Çalışkan'ın moderatörlüğünü yaptığı panele Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan katıldı. Prof. Dr. 

Ercan, Gemlik'in bedeli ne olursa olsun yamaçlara taşınması gerektiğini söyledi. 


Panele Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, akademik odalar ve vatandaşlar katıldı. Başkan Yılmaz, kentsel dönüşüm projelerinin rantsal dönüşüm değil, medeniyet projesi olduğunu vurguladı. Yılmaz, "Gelecek kuşaklara sağlam miras bırakmalıyız. Bugünkü yapı stokunun gelecek kuşaklara iftiharla sunulacak bir gerçeklik değildir. Ortak akıl, kolektif çalışma ile yürütülecek kentsel...