02 / 05 / 2024

gemlik sahilleri turizmi

gemlik sahilleri turizmi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı ile 88 kilometrelik sahil bandına sahip olan Bursa’da denizin farkına bu dönem varıldığını söyledi...

Bursa Karacabey sahilleri turizme kazandırılacak!

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa sahillerini bir bir düzenleniyor. Mudanya ve Gemlik’in ardından Karacabey sahilleri de Büyükşehir Belediyesi’nin projesiyle güzelleşip turizme kazandırılacak..

Gemlik sahilleri yenilenecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın sahillerinin yeterince bilinmediğini belirterek, “ Mudanya’da dönüşüm başlıyor, Gemlik’te de çalışmalara başlayacağız. Bursa, sahilleriyle de tanınacak ” dedi.

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği toplantı yaptı!

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği kurucu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Trabzon’un bir sağlık merkezi olması için yapılması gereken çalışmalar konuşuldu...

Doğa Turizmi Paneli'nde turizm masaya yatırıldı!

DOGAKA desteği ile gerçekleşen Doğa Turizmi Paneli'nde konuşan DOGAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız; Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan oluşan Bölgeyi turizm için cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Kongre turizmi 4 milyar dolara yaklaştı!

Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30'luk kısmını elinde bulunduran son 10 yılda ciddi gelişme gösteren kongre, toplantı ve etkinlik turizmi, 26 milyar dolar olan Türkiye turizm gelirlerinin yüzde 15'lik kısmını oluşturuyor.

Etkinlik turizmi 4 milyar dolara dayandı!

10 yıl içerisinde dünyada adeta bir trend haline dönüşen kongre, toplantı ve etkinlik turizmi (MICE - Meeting - Incentive - Congress - Event), Türk firmalarının da ilgi odağı haline dönüştü.

Ahmet Misbah Demircan: Yol çalışmaları turizmi geliştiriyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Karaköy bölgesinde gerçekleştirilen yol çalışmalarının turizmi geliştirdiğini söyledi.

Sağlık Turizmi Koordinasyon Kuruluşu kuracağız!

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu: "Sağlık turizmindeki hedeflere sistemli ve belirlenen zamanda ulaşabilmek için Bakanlığımız koordinasyonunda, "Sağlık Turizmi Koordinasyon Kuruluşu"nu oluşturacağız." dedi...

Selçuk'ta Turizmi Geliştirme Kooperatifi kurulacak!

2. Turizm Çalıştayı'nda tüm katılımcıların ortak kararı ile Turizmi Geliştirme Kooperatifi kurma kararı alındı. Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, çalıştaylar ve alınan kararlarla ilçenin geleceğine yönelik somut adımlar atılacağını söyle

Doğa Turizmi Paneli 29 Aralık'ta düzenlenecek!

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Osmaniye Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Osmaniye Şube Müdürlüğü ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliği ile 29 Aralık'ta "Doğa Turizmi Paneli" düzenlenecek.

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Rusya'daki ekonomik kriz turizmi de vuruyor!

Rusya'da giderek derinleşen ekonomik kriz, Türkiye'de ihracattan sonra turizmi de olumsuz etkilemeye başladı. 2015 yazı için yapılan rezervasyonlarda şimdiden yüzde 15 düşüş olurken, kaybın yüzde 30'u bulacağı öngörülüyor.

Ankara sağlık turizmi pazarı haline gelecek!

Kızılcahamam ve Haymana'daki tesislerin sağlık turizmi açısından önemini vurgulayan Dünya Markalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Onur Taşdemir, "Yatırımlarla Ankara'yı sağlık turizmi pazarı haline getirebiliriz" dedi.

gemlik sahilleri turizmi Haberi

gemlik sahilleri turizmi


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı ile 88 kilometrelik sahil bandına sahip olan Bursa’da denizin farkına bu dönem varıldığını, hayata geçirecekleri projelerle Bursa sahillerinin Akdeniz sahillerini aratmayacağını söyledi.


Bursa’da yaşayanların bile düne kadar denizin farkında olmadığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi ve kültürel miras ile Uludağ gibi turizm potansiyeli yüksek olan bölgeler gibi sahillerde yaptıkları çalışmalarla Bursa’nın aynı zamanda bir deniz kenti olduğunu herkese gösterdiklerini kaydetti. BUDO ve deniz uçağı seferleriyle Bursa’nın bir deniz kenti olduğunu Türkiye ve dünyaya gösterdiklerini dile getiren Başkan Altepe, "Yaklaşık 8,5 kilometrelik Mudanya Güzelyalı sahil düzenleme projemiz ihale aşamasına geldi. Yakında uygulamaları başlatıyoruz. Bunun yanında Karacabey Boğazı Bayramdere mevkiinin tüm doğal güzelliklerini ortaya çıkaracak projeleri hazırlıyoruz. Mudanya, Tirilye...