16 / 05 / 2024

gemlik zeytin koruma kanunu

gemlik zeytin koruma kanunu

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, “kuzey planları”nın yürürlüğe girerek yeni imar alanlarının açılması için Müteahhitler Derneği’nin destek arayışları sürüyor. GMD, bu haftaki programında iktidar partisi olan AK Parti’yi ziyaret etti...

Gemlik Zeytin Dalı Meydanı açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik Belediyesi’yle birlikte düzenlediği ve bünyesinde yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarının da bulunduğu Gemlik Zeytin Dalı Meydanı projesi açıldı.

Marmarabirlik'ten Gemlik'e modern tesis yatırımı!

Gemlik'te Marmarabirlik 15 dönümlük alana zeytin işleme tesisi kuracak. Tesisin kalite ve standartları korurken hem üretimin, hemde tüketimin artması hedefleniyor.

Gemlik'te 2.4 milyon TL'ye satılık zeytin işletme binası!

Gemlik Belediye Başkanlığı, Umurbey Mahallesi'nde bulunan zeytin işleme ve satış binasını satışa çıkardı. Söz konusu binanın toplam bedeli 2 milyon 400 bin TL olarak belirlendi.

Gemlik'te kentsel dönüşüm başlıyor!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçede deprem riskine karşı yeni yerleşim alanlarının imara açılması için, zeytin koruma kanunu, mera kanunu ve orman kanunundaki engellerin aşılması gerektiğini söyledi.

Kumla'dan kentsel dönüşüme onay çıktı!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçenin deprem riskine karşı yeni yerleşim alanlarının imara açılması için, zeytin koruma kanunu, mera kanunu ve orman kanunundaki engellerin aşılması gerektiğini söyledi.

Refik Yılmaz: Zeytin koruma kanunundaki engeller aşılmalı!

Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz, İlçenin deprem riskine karşı, yeni yerleşim alanlarının imara açılması için, zeytin koruma kanunu, mera kanunu ve orman kanunundaki engellerin aşılması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Gemlik'teki bakımsız zeytinlikler imara açılacak mı?

Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz, Cihatlı Mahallesi'nden Kumla ve Karacaali sırtları ve Haydariye Mahallesi'ne kadar olan zeytin vasfını yitirmiş, bakımsız arazilerin imara açılmasını istediklerini söyledi.

Gemlik'te 5 bin konutluk uzlaşma!

11 bin konut ihtiyacı olduğunu belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz 'Öncelikle yamaçlardaki 150 hektarlık makilik arazi, ormanlık alandan çıkarılacak.TOKİ buraya 5 bin onut yapacak. Ancak zeytin ağaçları korunacak.' dedi.

İsmet Su: Gemlik'te kentsel dönüşüm hemen başlamalı!

Milletvekili İsmet Su, yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyerek, "Özellikle kentsel dönüşüm konusunda derhal çalışmalar başlatılmalıdır. Gemlik için zeytin elbette çok önemli. Fakat insan hayatı çok daha önemlidir" dedi

Bodrum'da bin yıllık zeytin ağaçları tescilleniyor!

Bitez'de yaşları bin ile bin 500 arasındaki bin 400 zeytin ağacının koruma altına alınarak tescillendiği bildirildi. Çapları 10 metreye yaklaşan bazı zeytin ağaçları, yıllara meydan okumaya ve halen zeytin vermeye devam ediyor.

Foça Deniz ve Kıyı Koruma Alanı'nın yıllık değeri 59,5 milyon liraya ulaştı!

Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi projesi kapsamında Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde hem ekosistem hem de ekonomik gelişim açısından önemli başarılar elde edildi.

Uçhisar Koruma Amaçlı İmar Planı yakında tamamlanıyor!

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesinde bir süre önce çalışmalarına başlanılan Koruma Amaçlı İmar Planı kısa süre içerisinde tamamlanacak.

Tarihi İzmir evleri koruma bekliyor!

19. ve 20. yüzyıldan kalma, çoğu yok olan tarihi İzmir evleri koruma bekliyor. Derlenen bilgilere göre, İzmir'in değişik semtlerinde günümüze kadar gelebilen eski yapılar, farklı dönemlerin izlerini taşıyor...

gemlik zeytin koruma kanunu Haberi

gemlik zeytin koruma kanunu


Bursa’nın Gemlik ilçesinde, “kuzey planları”nın yürürlüğe girerek yeni imar alanlarının açılması için Müteahhitler Derneği’nin destek arayışları sürüyor.


Gemlik Müteahhitler Derneği yöneticileri, kuzey planları ile ilgili geçen hafta CHP ve MHP ilçe teşkilatlarını ziyaret etmişti. GMD, bu haftaki programında iktidar partisi olan AK Parti’yi ziyaret etti. İlçe Başkanı Necdet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan GMD heyeti adına Başkan Hamza Aygün açıklamalarda bulundu. Aygün, Gemlik’te imar alanlarının tükenme noktasına geldiğini, bir an önce depreme dayanıklı bölgeler olan kuzey planlarının yürürlüğe girmesi gerektiğini söyleyerek, AK Parti’nin destek istedi.


Yılmaz, bu konuda her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, Gemlik için imar alanlarının genişletilmesinin öncelikli bir mesele olduğunun altını çizdi. Gemlik’te özellikle Zeytin Koruma Kanunu’ndan kaynaklanan açmazların bulunduğunu kaydeden Yılmaz, “Ama bunu da aşmak...