30 / 04 / 2024

gemlik zeytinlik arazilari

gemlik zeytinlik arazilari

Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz, Cihatlı Mahallesi'nden Kumla ve Karacaali sırtları ve Haydariye Mahallesi'ne kadar olan zeytin vasfını yitirmiş, bakımsız arazilerin imara açılmasını istediklerini söyledi.

Gemlik'te 6.2 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu!

Gemlik İcra Dairesi tarafından Bursa Gemlik Engürücük Mahallesi'nde yer alan 5 bin metrekarelik zeytinlik olan taşınmaz üzerinde akaryakıt istasyonu ve eki binalar 6 milyon 171 bin 65 TL'ye icradan satışa çıkarıldı...

Bursa Gemlik'te 3.2 milyon TL'ye satılık zeytinlik!

Gemlik Sulh Mahkemesi, Bursa Gemlik'te bulunan 12 bin 152 metrekare yüzölçümlü zeytinliği satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün toplam satış bedeli 3 milyon 286 bin TL olarak belirlendi.

Gemlik'te kentsel dönüşüm tartışmaları yaşandı!

6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası’nın çıkması, bir yandan umut olurken, bir yandan da karışıklık yaşattı… Gemlik ise kanunun ilk uygulandığı ilçelerden oldu. Hatta Bursa’da ilk sivil kentsel dönüşüm de Gemlik’te yapıldı.

Gemlik turizmde cazibe merkezi olacak!

İlçeyi turizmde cazibe merkezi yapmayı hedefleyen Gemlik Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile ortaklık yaptığı termal tesis projesinin sondaj çalışmalarını başlattı.

Gemlik Kurşunlu'da 7.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Gemlik Malmüdürlüğü, Gemlik Kurşunlu Mahallesi'nde bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların toplam satış bedeli 7 milyon 361 bin TL olarak belirlendi.

Gemlik Belediyesi'nden 4 milyon TL'ye satılık otel alanı!

Gemlik Belediye Başkanlığı, Hisar Mahallesi'nde bulunan otel alanını satışa çıkarıyor. Arsanın satış bedeli 4 milyon TL olarak belirlendi.

Gemlik Belediyesi, Kuzey İmar Planları'nı onayladı!

Gemlik Belediye Meclisi'nin kasım ayı 2. Olağan oturumunda uzun süredir tartışılan Gemlik Kuzey İmar Planları, onaylandı. Yılmaz, Kuzey İmar Planlarının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, 'Darısı ikinci etap planlarına' diye konuştu.

Gemlik'te içkili yerler Hizmet Caddesi'ne alınıyor!

Gemlik Belediyesi Belediyesi Kasım Ayı ikinci toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda içkili yerlerle ilgili düzenleme yapıldı. İşte gündem...

Gemlik'te içkili mekanlar Hizmet Caddesi'ne alınıyor!

Gemlik Belediyesi Kasım ikinci toplantısı yapıldı. Doğrudan gündem maddelerine geçilen toplantıda ilk konu Hamidiye Mahallesi 774 ada, 1 parsel numaralı taşınmazın yolda kaldığından kamulaştırılması yönündeydi, öneri oybirliği ile kabul edildi.

Gemlik Belediyesi köylerden gelen gayrimenkulleri satacak!

Gemlik Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Gemlik Belediyesi köylerden gelen gayrimenkulleri satacak.

Gemlik Cihatlı'da 970 konutluk proje için çalışmalar başladı!

Gemlik Cihatlı Mahallesi mevkiine yapılacak olan 970 konutluk toplu konut projesi çalışmalarının yol inşaatı kısmı başladı. Gemlik Belediyesi'ne devrolan 150 bin metrekarelik alanda proje çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Gemlik Cihatlı Mahallesi'ne 970 konut yapılacak!

Gemlik Belediyesi tarafından Cihatlı Mahallesi mevkiine yapılacak olan 970 konutluk toplu konut projesi çalışmalarının yol inşaatı kısmı başladı. Refik Yılmaz, mahallenin yol oluşturma çalışmalarına start verdiklerini söyledi.

Gemlik'teki kaplıca turizme kazandırılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ilçesinde denize akan 38 derece sıcaklıktaki suyu değerlendirmek için bölgeye termal tesis kuruyor. Sondaj çalışmaları devam ederken, saniyede 6 litre debiye sahip, 40 derece sıcaklıkta suya ulaşılması hedefleniyor.

gemlik zeytinlik arazilari Haberi

gemlik zeytinlik arazilari

Kumla Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçenin dört büyük mahallesinin yanı sıra Kumla bölgesinin de alüvyon balçık arazi üzerine inşa edildiğini belirterek, Gemlik'te 50-60 bin insanın hayatının risk altında olduğunu söyledi. 


İlçenin deprem riskine karşı, yeni yerleşim alanlarının imara açılması için, Zeytin Koruma Kanunu, Mera Kanunu ve Orman Kanunundaki engellerin aşılması gerektiğini belirten Yılmaz, "Cihatlı Mahallesi mevkiinden, Kumla ve Karacaali sırtlarına, Haydariye Mahallesi çevresine kadar olan zeytinlik vasfını yitirmiş, ormanlaşmış, bakımsız arazilerin imara açılmasmı istiyoruz. Gemlik'in dört büyük mahallesinin yanı sıra Kumla bölgesi de alüvyon balçık arazi üzerine inşa edilmiş. Bizim için en değerli varlık insandır. Gemlik'te 50-60 bin insanın hayati risk altındayken, halka rağmen siyaset yapamayız" dedi. 


AĞAÇLAR ZARAR GÖRMEYECEK... 


Vatandaşa depremsel risk, kentsel dönüşüm, Kumla'ya...