02 / 05 / 2024

Gemlik turizmde cazibe merkezi olacak!

Gemlik turizmde cazibe merkezi olacak!

İlçeyi turizmde cazibe merkezi yapmayı hedefleyen Gemlik Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile ortaklık yaptığı termal tesis projesinin sondaj çalışmalarını başlattı.



İlçeyi turizmde cazibe merkezi yapmayı hedefleyen Gemlik Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile ortaklık yaptığı termal tesis projesinin sondaj çalışmalarını başlattı.


Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, hizmet çıtasının kendi dönemlerinde belediyeciliğin her alanında yükseldiğini belirterek, görevde bulundukları 4 yıl içinde aralarında turizm projelerinin de olduğu 20 yıllık iş yaptıklarını söyledi. 2016 yılını da dolu dolu geçireceklerinin altını çizen Yılmaz, "Altyapıdan spor tesislerine, yeşil alandan çevreci projelere, sosyal ve kültürel etkinliklerden yol ve tesisleşmeye kadar birçok alanda rekor kırdık. 80 yıllık Cumhuriyet döneminde 300 derslik okul yapılan Gemlik'e, özel sektör işbirliğiyle 8, merkezi hükümet desteğiyle de 3 okul kazandırdık ya da temel atma aşamasına geldik" dedi. 160 milyon liralık Büyük Kumla Barajı ve 83 milyon liralık Gemlik Bölge Hastanesi yatırımlarının da ilçenin en büyük yatırımları olduğunu anlatan Yılmaz, "Gemlik'e yeni adliye binası da kazandıracağız. Gemlik-Mudanya, Gemlik-Armutlu yolu genişleme çalışmaları, deniz uçağı seferleri, İstanbul-İzmir otobanı Gemlik geçişi, hızlı tren projesi, teleferik projesi ve sahil düzenlemeleri ile turizme yönelik önemli projeleri de masaya yatırdık" dedi.


Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi'nin Gemlik Belediyesi ile ortaklaşa yaptığı termal tesis projesi kapsamında sondaj çalışmalarının başladığını aktardı. "Gemlik Termal Tesisleri, ilçeye çok yakışacak" ifadesini kullanan Yılmaz, "Yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi olacak. Havuzları, Türk hamamı, kaplıcaları, aile ve bay-bayan kaplıca ve hamamları ile termal tesis ilçenin turizme yönelik yüzünün önemli bir parçası olacak" şeklinde konuştu.


Tarihi Paşa Konağı ve Yalı Konak'ın ardından yaklaşık 500 yıllık Balıkpazarı Hamamı'nın da ilk günkü ihtişamına kavuşturulması amacıyla restorasyona başladıklarını söyleyen Yılmaz, Türkiye'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın doğum yeri olan Umurbey mahallesinin Bursa'nın ikinci Cumalıkızık semti olacağını ve mahalledeki 19 tarihi binanın röleve projesi ile restore çalışmalarına start verildiğini belirtti. Tarihi Haydariye Mahallesi'nde de önemli çalışmalar yaptıklarına değinen Yılmaz, şunları kaydetti:


"Özellikle Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bölgede, Su Düşen Şelalesi'ne gidebilecek Arap turistlerin yanı sıra yerli ve yabancı turizmin canlandırılması için otantik merkezler hayata geçireceğiz. Hem Haydariye hem de Su Düşen Şelale bölgesi yapılan hizmet ve yatırımlarla önemli turizm merkezi olacak."


Bölge Hastanesi'nin temeli atıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından Cihatlı Mahallesi Taş Ocakları Bölgesi'ne yaptırılan Gemlik Bölge Hastanesi'nin temeli mayıs ayında atıldı. 30 dönüm arazi üzerine yapılacak 234 yataklı, yoğun bakım üniteli ve helikopter pistli hastanenin, Ağustos 2016'da hizmete girmesi planlanıyor. Yılmaz, 160 milyonluk Büyük Kumla Barajı, Kumla ve Hamidiye Göletleri, Kumla Doğalgaz Şebekesi hattı, Büyükşehir Belediyesi Arıtma Tesisi Kolektör hattı yapımlarının ardından 83 milyon liralık bölge hastanesi ile ilçenin yatırım sağanağına tutulduğunu vurguladı.


Yeni mahallelere yatırım yağıyor

Gemlik Belediyesi'nin mahalle statüsüne dönüşen eski köylere yönelik hizmet ve yatırım atağı aralıksız devam ediyor. İlçenin mahalleye dönüşen 17 eski köyünün tamamında başlatılan yatırım atağı meyvelerini vermeye başladı. Mahallelerde yol genişletme, alternatif yol açma ve parke taşı döşeme çalışmalarını tamamlayan Gemlik Belediyesi, çocuk parkları, mahalle meydanları, okulların, eski köy konaklarının ve camilerin onarımı gibi hizmetlerin yanı sıra spor tesisleri ve halı saha gibi yatırımlara devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik'in Kurşunlu mahallesine kazandırılan Kadınlar Plajı bu yıl hizmete girdi. Proje kapsamında 200 metre uzunluğunda, yaklaşık 3 bin metrekarelik alanda sahil düzenlemesi gerçekleştirildi. Sahil bandı boyunca plaj üniteleri, ahşap yürüyüş yolu, cankurtaran iskelesi ile yol tarafı 170 metre panel çit üzeri çim uygulaması yapıldı. Çelik konstrüksiyon üzeri gölgelik, drenaj, kazı, elektrik ve mekanik uygulamalarla plaj kullanıma hazır hale getirildi.


1100 konutluk  TOKİ  projesi gün sayıyor

Gemlik'te kentsel dönüşüm projeleri kapsamında da projeler üretiliyor. İlçede içinde okul, cami, otopark ve spor tesisi alanlarının da bulunacağı 100 milyon lira bütçeli 1.100 konutluk TOKİ projesi hayat bulacak. Büyükşehir Belediyesi de ilçede toplu konut yapımına başlayacak.


Gemlik Atı'na coğrafi işaret belgesi

Gemlik Zeytini'nden sonra Gemlik Askeri Veteriner Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı bünyesinde yetiştirilen atlar için de Türk Patent Enstitüsü'nden Gemlik Atı Coğrafi İşaret Belgesi alındı. Gemlik Belediyesi, önceki yıllarda coğrafi işaret belgesi ve hologramlı etiket uygulaması ile koruma altına alınan Gemlik Zeytini'nde, daha modern zeytin işleme merkezleri yaparak, kaliteyi artırmayı dahedefliyor.


Dünya 



Geri Dön