30 / 04 / 2024

gemlik zeytinlikleri

gemlik zeytinlikleri

Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz, Cihatlı Mahallesi'nden Kumla ve Karacaali sırtları ve Haydariye Mahallesi'ne kadar olan zeytin vasfını yitirmiş, bakımsız arazilerin imara açılmasını istediklerini söyledi.

Yalova-Çınarcık-Armutlu-Gemlik Yolu'nda son durum!

Yalova - Çınarcık - Armutlu - Gemlik yolu yapım çalışmaları kapsamında Esenköy geçişinde bulunan 6 tünelde kazı çalışmaları tamamlanan 2065 metrelik en uzun tünelde kaplama izolasyon ve kemer betonu çalışmalarına başlandı.

Gemlik'e toplu konut müjdesi!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye bünyesinde oluşturulan proje ekibinin ilk etap toplu konut projeleri çalışmalarını tamamladığını müjdeledi.

Bursa Gemlik'e TOKİ müjdesi var mı?

Saadet Partisi TOKİ ve Kentsel Dönüşüm konuları hakkında bir basın açıklaması yaptı. Partinin Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, Bursa Gemlik'te TOKİ ve Kentsel Dönüşüm konularındaki sıkıntılar bulunduğunu belirtti.

Gemlik Büyükkumla Barajı'nın inşaatı 2018'de tamamlanacak!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Gemlik'te yapımı devam eden Büyükkumla Barajı inşaatını inceledi. Karaloğlu, Büyükkumla Barajı'nın 2045 yılına kadar Gemlik'in içme, kullanma ve endüstriyel su ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Gemlik'te 4 milyon TL'ye satılık arsa!

Gemlik Belediye Başkanlığı, Hisar Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Otel alanı olarak ayrılan arsanın satış bedeli 4 milyon TL olarak belirlendi. İhalesi 29 Nisan 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Bursa Gemlik'te 3.2 milyon TL'ye satılık zeytinlik!

Gemlik Sulh Mahkemesi, Bursa Gemlik'te bulunan 12 bin 152 metrekare yüzölçümlü zeytinliği satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün toplam satış bedeli 3 milyon 286 bin TL olarak belirlendi.

Bursa Gemlik'te 3.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Bursa İli Gemlik İlçesi Engürücük Mahallesi'nde bulunan 12.152,97 metrekare yüzölçümüne sahip arsa, Gemlik Satış Memurluğu tarafından 3 milyon 286 bin 802 TL'ye satışa çıktı.

Gemlik Balık Pazarı yenilendi!

Gemlik ilçesinde vatandaşların en önemli buluşma noktalarından biri olan Balık Pazarı’nın estetik bir yaşam alanına dönüştürülmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel tasarım projesi tamamlandı.

Gemlik’e termal tesis inşa edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe "Yalova yolu kenarındaki termal suyu değerlendirmek için Gemlik’e güzel bir termal tesis kazandırıyoruz." dedi.

Gemlik İnşaat sermayesini 1 milyon 50 bin liraya çıkardı!

Gemlik Belediye Meclisi Mart ikinci oturumu gerçekleştirildi. Komisyon raporlarının okunmasından sonra Gemlik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 50 bin lira olan sermayesi 1 milyon lira daha artırılarak 1 milyon 50 bin liraya çıkarıldı.

Gemlik Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Gemlik Belediye Meclisi Mart ayı ikinci toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Gündemin ilk 10 maddesi açıklandı...

Gemlik, liman yatırımlarıyla ön plana çıkıyor!

Gemlik Gümrük Müdürlüğü 10 milyar 282 milyon 33 bin dolar ihracat hacmi ile Türkiye gümrükler sıralamasında 3. sıraya yerleşti. 126 gümrük müdürlüğü arasında 3. sıraya yerleşen Gemlik, liman yatırımlarıyla da ön plana çıkıyor.

TOKİ Gemlik'e 970 konut yapacak!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cihatlı Mahallesi'nde yapılması planlanan toplu konut projesi için yakın tarihte ihaleye çıkacaklarını bildirdi. Yılmaz, 150 dönüm arazi üzerine 970 konutluk bir planlama yapıldığını ifade etti.

gemlik zeytinlikleri Haberi

gemlik zeytinlikleri

Kumla Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçenin dört büyük mahallesinin yanı sıra Kumla bölgesinin de alüvyon balçık arazi üzerine inşa edildiğini belirterek, Gemlik'te 50-60 bin insanın hayatının risk altında olduğunu söyledi. 


İlçenin deprem riskine karşı, yeni yerleşim alanlarının imara açılması için, Zeytin Koruma Kanunu, Mera Kanunu ve Orman Kanunundaki engellerin aşılması gerektiğini belirten Yılmaz, "Cihatlı Mahallesi mevkiinden, Kumla ve Karacaali sırtlarına, Haydariye Mahallesi çevresine kadar olan zeytinlik vasfını yitirmiş, ormanlaşmış, bakımsız arazilerin imara açılmasmı istiyoruz. Gemlik'in dört büyük mahallesinin yanı sıra Kumla bölgesi de alüvyon balçık arazi üzerine inşa edilmiş. Bizim için en değerli varlık insandır. Gemlik'te 50-60 bin insanın hayati risk altındayken, halka rağmen siyaset yapamayız" dedi. 


AĞAÇLAR ZARAR GÖRMEYECEK... 


Vatandaşa depremsel risk, kentsel dönüşüm, Kumla'ya...