03 / 05 / 2024

Yalova-Çınarcık-Armutlu-Gemlik Yolu'nda son durum!

Yalova-Çınarcık-Armutlu-Gemlik Yolu'nda son durum!

Yalova - Çınarcık - Armutlu - Gemlik yolu yapım çalışmaları kapsamında Esenköy geçişinde bulunan 6 tünelde kazı çalışmaları tamamlanan 2065 metrelik en uzun tünelde kaplama izolasyon ve kemer betonu çalışmalarına başlandı.



Yalova - Çınarcık - Armutlu Gemlik yolu yapım çalışmaları kapsamında Esenköy geçişinde bulunan 6 tünelde kazı çalışmaları tamamlanan 2065 metrelik en uzun tünelde kaplama izolasyon ve kemer betonu çalışmalarına başlandı. 


'6 Ay sonra bitecek' 


Zorgün İnşaat tarafından Esenköy'de yapımına devam eden 6 km'lik tünellerden kazı aşaması tamamlanan projenin en uzun tüneli olan 2065 metrelik tünelde izolasyon ve kemer betonu çalışmalarına başlandığını belirten İnşaat şantiye şefi Jeoloji Mühendisi Bülent Arıkan, günlük 12 metre beton kaplama yapılarak 6 ayda tünelin tümüyle bitirilmesini hedeflediklerini söyledi. Arıkan;" Zorgün inşaat olarak hedefimiz bu süreçte 1575 metrelik projenin en uzun tünelini de bitirerek izolasyon ve kaplama işine aralıksız devam etmek. 3. Tünel de kazıya planlanan şekilde devam etmesi halinde yıl sonunda projedeki tünellerin kazı aşaması yüzde 65-70 oranında tamamlanmış olacak" şeklinde konuştu. 




Ozan SÖYLER/Çınarcık Gazetesi


Geri Dön