10 / 05 / 2024

Genç Osman Cami

Genç Osman Cami

31 Aralık 2013 itibarıyla restorasyonu bitmesi gereken İstanbul’daki Genç Osman Camii’nin ne zaman ibadete açılacağı belirsiz. Yenileme için kurulan bariyerler hâlâ dururken, bahçe kısmı ise depo olarak kullanılıyor...

Genç Osman Camisi'nin restorasyon çalışmalarına başlandı!

İstanbul'un sur dışındaki tek padişah camisi olan 400 yıllık Genç Osman Camisi'nin restorasyon çalışmalarına başlandı

Güngören Gençosman Mahallesi 1/1000 ölçekli plan notu değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul ili, Güngören ilçesi, Gençosman Mahallesi 337 Ada 1 Parsel, 347 Ada 1 Parsel İle Bir Kısım Tescil Dışı Alana İlişkin Askı İtirazı Kapsamında Yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Belediye 17 arsa satıyor! İhalesi 22 Aralık'ta!

Bayburt Belediye Başkanlığı, Bayburt Şingah, Zahit, Uzungazi, Esentepe ve Gençosman'da yer alan 17 arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 22 Aralık'ta yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı resmen duyurdu! Öğrencilere telefon ve internet desteği başvuruları başladı!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan öğrencileri yakından ilgilendiren, son dakika duyurusu geldi. Yükseköğretim öğrencilerin merakla beklediği "teknolojik cihaz ve internet desteği" başvuruları başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 11 bin 455 sözleşmeli personel alıyor! Hemen bakın! Sakın kaçırmayın!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bir son dakika açıklamasında bulunarak, 11 bin 455 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı ile ilgili detaylar...

18-25 yaş arası gençlere müjde! Bakanlık duyurdu ücretsiz Müzekart verilecek!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere ücretsiz "Müzekart GNS" verileceğini resmen duyurdu.

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi dün akşam açıkladı. Erdoğan yeni Gençlik ve Spor Bakanı'nın Osman Aşkın Bak olduğunu duyurdu. Peki Osman Aşkın Bak kimdir, nereli, kaç dil biliyor?

Güngören Gençosman Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi 337 Ada 1 Parsel, 347 Ada 1 Parsel İle Bir Kısım Tescil Dışı Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Güngören Gençosman'daki rezerv alanın imar planı değişikliği askıda!

Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi, 560 Ada, 3 Parseli Kapsayan Rezerv Alana İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Halkbank'tan genç girişimcilere 350 bin lira

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan bugüne kadar 20 bin genç girişimciye 4 milyar TL kredi sağlandığını belirterek 35 yaşın altında kendi işini kurmak isteyen üniversite mezunu gençlere 350 bin liraya kadar uygun koşullarda kredi imkanları sunduklarını söyledi.

O ilde 23 adet arsa satılıyor! 349 bin 668 TL'den başlayan fiyatlarla!

Bayburt Belediye Başkanlığı, Bayburt ili, Merkez ilçesi, Gençosman Mahallesi'nde yer alan 23 adet arsayı 349 bin 668 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

TOKİ Bayburt projesi için start verdi! Tam 367 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bayburt Gençosman projesi için düğmeye bastı. İşte ihale tarihi belli olan proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Bakan Kurum açıkladı! İstanbul'a 46 millet bahçesi müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni’nde İstanbul'da hayata geçirilen millet bahçeleri projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni’nde önemli açıklamalar yaptı. Bakan Murat Kurum, “222 milyon lira bedelle hayata geçirdiğimiz konutlarımız, Güngören’e, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Genç Osman Cami Haberi

Genç Osman Cami

Osmanlı Padişahı 2. Osman adına yaptırılan caminin restorasyonuna 2012’de başlanmıştı. Muhtemel bir depremde yıkılma riski taşıyan caminin minaresi sökülmüş ve yeniden yapılmıştı.


31 Aralık 2013 itibarıyla restorasyonu bitmesi gereken İstanbul’daki Genç Osman Camii’nin ne zaman ibadete açılacağı belirsiz. Yenileme için kurulan bariyerler hâlâ dururken, bahçe kısmı ise depo olarak kullanılıyor. 


Güngören Genç Osman Camii, İstanbul’da sur dışında inşa edilen tek padişah camisi. Osmanlı İmparatorluğu’nun “Genç Osman” lakaplı 16. padişahı 2. Osman’ın adına yaptırılan dört asırlık tarihî caminin restorasyon çalışmaları 2012’de başlamıştı. Muhtemel bir depremde yıkılma riski taşıdığı için minaresi sökülüp yeniden yapılan camiye daha sonradan eklenen kısımlar da kaldırıldı. Restorasyonu üstlenen firmayla yapılan sözleşmeye göre tarihî camide yapılacak yenilemenin 31 Aralık 2013 tarihinde bitmesi gerekiyordu. Buna rağmen tarihî camiyi aslına uygun...