16 / 05 / 2024

Halkbank'tan genç girişimcilere 350 bin lira

Halkbank'tan genç girişimcilere 350 bin lira

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan bugüne kadar 20 bin genç girişimciye 4 milyar TL kredi sağlandığını belirterek 35 yaşın altında kendi işini kurmak isteyen üniversite mezunu gençlere 350 bin liraya kadar uygun koşullarda kredi imkanları sunduklarını söyledi.



Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Halkbank'ın kadın girişimcilere özel finansal desteğinin sürdüğünü ve toplamda 16,3 milyar TL’ye yaklaştığını söyledi. Üreten Kadınlar Buluşmaları’nın Erzurum etkinliğinde konuşan Arslan, Türkiye genelinde 136 binin üzerinde kadın girişimciye ulaştıklarını belirtti.

 Arslan kadın girişimcilere yönelik sundukları finansal imkânların Türkiye genelinde yeni işletme modelleri oluşturduğunu belirterek Kadın Girişimci Kredi Destek Paketiyle bugüne kadar 136 binin üzerinde kadına 16,3 milyar TL kredi kullandırdıklarını aktardı.

Halkbank'ın Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Ardahan, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Kars ve Tunceli illerinde 2 bin 480 kadın girişimciye 281 milyon TL’yi aşkın kredi kullandırdıklarını dile getirdi. Halkbank'ın Doğu Anadolu'da 28 şube ile faaliyet gösterdiğini ve toplam 451 çalışan ile hizmet verdiğini söyledi.

Kadın kooperatiflerine özel finansman ve eğitim 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön