08 / 07 / 2024

genel devlet hesabı

genel devlet hesabı

Genel devlet açığının gayrisafi yurt içi hasılaya oranı 2018 yılında yüzde 2,8 olurken, toplam hesapta 105 milyar 219 milyon lira açık kaydedildi.

Kasım 2023 paraları için geri sayım başladı! E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılacak!

Evde bakım yardımı alan yüz binlerce kişi merakla Kasım 2023 paralarını bekliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılıyor. İşte detaylar...

E-Devlet hesabınızı hemen kontrol edin: Almayı unuttuğunuz paranız olabilir!

Günümüzde birçok sigortalı çalışanın yeni başladığı iş yerlerinde otomatik olarak Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamına alınıyor. Bu sistemle birlikte çalışanların maaşlarından belli bir miktar kesinti gerçekleşiyor ve bu birikimleri birçok kişi farkında olmadan bankada biriktiriyor.

Siz fark etmeden e-Devlet hesabınızda para birikiyor! Ne kadar paranızın biriktiğini öğrenmek için hemen bakın!

e-Devlet sisteminden BES ve şahıs ödemelerini kolayca görüntüleyebilir ve bunun yanı sıra, birikmiş alacağınız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek bir şey var. İşte detaylar...

e-Devlet Hesabınızı kontrol edin, birikmiş paranızı geri alın!

Eğer e-Devlet'e erişiminiz varsa, unutulmuş olabilecek bir miktar paranız olduğunu bilmelisiniz! Birçok insan bunun farkında değil ama sadece bir tıklama ile binlerce liranızı geri alabilirsiniz.

Acilen e-Devlet'te girip bakın! Birikmiş toplu paranız olabilir! Hemen hesabınızı kontrol edin!

e-Devlet hesabınızı kontrol edin, biriken paraları banka hesabınıza aktarın. Sigortalı çalışanların dikkatine! Çoğu işyeri, her ay çalışanların maaşlarından kesinti yapmaktadır. Ancak, e-Devlet sayesinde çalışanlar artık bu kesinti tutarlarını görüntüleyebilecek ve istedikleri takdirde banka hesapla

e-Devlet'ten başvuranın hesabına hemen yatırılıyor! Çocuk parası zamlandı mı? Şimdi peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca ihtiyaç sahiplerine çocuk yardımı gerçekleştiriliyor. e-Devlet'ten başvuranın hesabına hemen yatırılıyor! Çocuk parası zamlandı mı? Şimdi peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Siz farkına varmadan paralarınız e-Devlet’te birikmiş olabilir! e-Devlet hesabınızı hemen kontrol edin!

Şahıslar farkına varmadan e-Devlet hesaplarında paralar birikmiş olabilir. Peki biriken bu paralar nedir, biriken bu paralar nasıl çekilir? İşte detaylar…

Paralar birikti haberiniz yok! Süre dolmadan e-Devlet hesabınıza bakın!

Kademeli olarak iş yerlerinde zorunlu olmaya başlayan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile her ay maaşınızdan kesilen bir miktar para adınıza yatırılıyor. Sizin de BES sisteminde birikmiş paranız olabilir. Peki, BES parası nasıl kontrol edilir? BES parası nereden çekilir?

Bayram öncesinden her ailenin hesabına para yatacak! Başvurular e-devlet üzerinden olacak tarih belli oldu

Ekonomik kriz ve yüksek enflasyonun alım gücünü düşürdüğü bugünlerde hükümet yeni bir kredi destek paketinin detaylarını açıkladı. Her ailenin hesabına yatacak başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Tarih belli oldu. İşte detaylar...

Eskişehir'e Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü kurulması için öneri verldi!

Eskişehir'de Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü kurulması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TÜİK Devlet Hesapları verilerini açıkladı!

Genel devlet açığının gayrisafi yurt içi hasılaya (GSHY) oranı geçen yıl için yüzde 4,5 iken, toplam hesap 193 milyar 8 milyon lira açık verdi.

Konut hesabında devlet katkısı artıyor!

Konut hesabı uygulamasında hem aylık ödemeler hem devlet katkısı yeni yılda artıyor. 5 yıl birikim yapan ilk evini aldığında 31 bin 149 lira alabilecek.

genel devlet hesabı Haberi

genel devlet hesabı

Genel devlet açığının gayrisafi yurt içi hasılaya (GSYH) oranı geçen yıl için yüzde 2,8 olarak gerçekleşirken, toplam hesap 105 milyar 219 milyon lira açık verdi. Böylece, 2018 yılı için Maastricht kriterleri sağlanmış oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu 2018 yılına ilişkin "Devlet Hesapları" verilerini açıkladı.Bu verilere göre, genel devlet açığının GSYH'ye oranı geçen yıl yüzde 2,8 olarak belirlendi. Sosyal güvenlik kurumları alt sektörü fazla verirken, merkezi devlet ve mahalli idareler alt sektörleri açık verdi. Genel devlet konsolide borç stokunun GSYH'ye oranı ise 2018 yılında yüzde 30,4 oldu.

Avrupa Birliği'ne (AB) aday ve üye ülkeler tarafından ESA 2010 metodolojisi esas alınarak hesaplanan ve GSYH'ye göre azami yüzde 3 bütçe açığı ve yüzde 60 borç stokunu içeren Maastricht kriterleri, 2018 yılı için sağlandı.

Harcamaların GSYH içindeki...