28 / 04 / 2024

E-Devlet hesabınızı hemen kontrol edin: Almayı unuttuğunuz paranız olabilir!

E-Devlet hesabınızı hemen kontrol edin: Almayı unuttuğunuz paranız olabilir!

Günümüzde birçok sigortalı çalışanın yeni başladığı iş yerlerinde otomatik olarak Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamına alınıyor. Bu sistemle birlikte çalışanların maaşlarından belli bir miktar kesinti gerçekleşiyor ve bu birikimleri birçok kişi farkında olmadan bankada biriktiriyor.



Günümüzde teknolojik yenilikler sayesinde vatandaşlar artık kamu hizmetlerine çok daha hızlı ve pratik bir şekilde erişebilmekteler. Türkiye'nin platformu olan e-Devlet de bu kolaylığı sağlayan teknolojik sistemlerden biridir. Ancak bazı durumlarda e-Devlet üzerinde biriken bakiyeler ya da hak ettiğiniz geri ödemelerden bihaber olabilirsiniz. İşte e-Devlet üzerinde unutmuş olabileceğiniz ödemeler hakkında detaylar...

E-devlet üzerinde birikmiş olabilecek ödemeler 

Özel sektörde çalışanların bazen farkında olmadan bankalarda belli meblağlarda birikmiş paraları olabiliyor. Özellikle yeni bir işe başlayan sigortalı bireyler otomatik olarak Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) katılıyorlar. Ancak BES hesaplarının açıldığından habersiz olan ya da bu sistemden düzenli kesinti yapıldığını bilmeyenler zamanla bankalardaki birikimlerini de bilmiyorlar. Bu birikimler unutulduğu ve çekilmediği zaman büyük meblağlara ulaşabiliyor. Bu nedenle Bireysel Emeklilik Sistemi kapsamında olan çalışanların zaman zaman hesaplarını kontrol etmeleri önemlidir.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), sigortalı çalışanların maaşlarından her ay otomatik olarak belirli bir tutarın ayrıldığı bir sistemdir. Ancak birçok vatandaş bu kesintinin farkında olmadan zamanla birikimlerini ciddi meblağlara ulaştırabiliyor. Eğer BES hakkında bilgi sahibi değilseni  E-Devlet üzerinden hemen öğrenerek birikimlerinizi kontrol edebilirsiniz. 

E-Devlet hesabınızı hemen kontrol edin: Almayı unuttuğunuz paranız olabilir!

BES bakiye nereden ve nasıl sorgulanır?

E-Devlet üzerinden BES bakiyenizi kolay bir şekilde sorgulayabilirsiniz. Bunu yapmak için e-Devlet'in Bireysel Emeklilik Sistemi bölümüne gidin ve otomatik bireysel emeklilik seçeneğini tıklayın. Bu basit adımlarla birikmiş olan bakiyenizi anında görebilirsiniz. Ayrıca, şahıs ödemeleri bölümünden vatandaşlara tahsis edilen doğum yardımı, süt desteği, yol masrafı, cenaze maliyeti gibi ödenekleri de inceleyebilirsiniz.

Ödeme varsa nereden alabilirim?

Bireysel Emeklilik Sistemi kapsamında biriken paranız varsa ve belirlenen süre içinde hesaplarınızdan çekmezseniz bu tutarlar devlete geri döner. Adınıza yapılmış bir ödeme varsa en yakın PTT şubesine başvurarak bu meblağı alabilirsiniz.

Bireysel emeklilik sistemi (BES) yenilikleri: Birikimlerin yarısı ne zaman çekilebilir? 

Konut almak için BES'in yarısı çekilebilecek! Nasıl başvuru yapılır? İşte şartlar...

BES’te kısmi çekiş hakkı geldi! Uzmanlar uyardı! Sistemi durağanlığa mı sürükleyecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön