05 / 05 / 2024

Genel Energy satın alma

Genel Energy satın alma

Genel Energy'den 150 milyon dolarlık satın alma gerçekleşti. Genel Energy, IKBY'deki Bina Bavi gaz sahasında, Avusturya kökenli OMV firmasının yüzde 36 düzeyindeki hissesini 150 milyon dolara satın aldı.

Kadın yatırımcılar konutu güvenli liman olarak görüyor! 2023'te kadınlar 401 bin 933 konut satın aldı!

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 2023 yılında, kadınlar yüzde 32,8 pay ile 401 bin 933 konut satın aldı.

Evergrande Group'un genel merkez binasının satışı iptal!

Evergrande Group'un Hong Kong'daki tarihi genel merkez binasını satın alacak olan devlete ait Yuexiu Property şirketi, anlaşmayı bozdu.

İBB Yıldız Kenter Tiyatrosu'nu satın aldı!

İstanbul’un en önemli tarihi kazanımlarından biri olan Kenter Tiyatrosu'nu İBB satın aldı. Yıllarca Kenter Tiyatrosu'nda sahne alan Tiyatrocu Nedim Saban, karardan sonra yaptığı paylaşımla Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etti. AKP grubu ise komisyonda onay verdiği teklifi genel kurulda onaylamadı.

Kamu konutu satın almak isteyene taksit imkanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Milli Emlak Genel Tebliği'nde gerçekleşen yeni düzenleme kapsamında oturduğu kamu konutunu satın almak isteyen memurlara yönelik satış koşullarına iyileştiriliyor.

Satın alma gücündeki erime, konut satışlarını etkiliyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, "Vatandaşın satın alma gücündeki erime, konut satışlarını etkiliyor" dedi...

Kayseri Şeker devletin fabrikalarını satın aldı!

Kayseri Şeker Fabrikası'nın 65. Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleşti. Toplantıda konuşan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, firmanın devletin fabrikalarını satın alıp büyüdüğünü anlattı.

Gürsoy Grup 2017'de AVM satın alacak!

THY'de 12 yıllık satış ve pazarlama tecrübesi olan Faruk Çizmecioğlu, iki projenin de genel müdürlüğüne getirildi. Çizmecioğlu, "2017'de Anadolu'da hem sıfırdan AVM kurma hem de satın alma yoluna gidebiliriz. Sıfırdan yatırımlarda temapark da yapabiliriz" diyor.

Galatasaray ödemeler için Riva ve Florya'nın satışını bekliyor!

Ligde iyi gitse de mali sıkıntıları süren Galatasaray'da gözler Riva ve Florya’nın satışının oylanacağı genel kurula çevrildi. Riekerink ve futbolcuların eylül maaşlarını henüz veremeyen Dursun Özbek yönetimi, kongreden çıkacak karara göre hareket edecek

İzmir Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı!

(TMSF) açtığı ihalede 80 milyon dolar bedelle Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Genel Müdürü Tarık Kayar'dan oluşan üçlü konsorsiyuma satılan Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı.

Ev satın alırken betonun kalitesini sorgulayın!

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, konut satın alırken kullanılan hazır betonun kalitesinin sorgulanması ile deprem ve doğal felaketlerde yaşanacak zararların en aza indirileceğini savunarak, "Yaşamına değer veren beton kalitesini sorgular" dedi.

Yabancı yatırımcılar mevcut AVM'leri satın alacak!

Ece Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Pınar Yalçınkaya Hacaoğlu, “2016 yılı itibariyle yeni yabancı yatırımcıların pazara gireceğini söyleyerek, “Bu yatırımcıların mevcut AVM’lerin satın alınmasına ağırlık vereceklerini düşünüyoruz” dedi.

Genel Energy OMV'nin yüzde 36'sını satın aldı!

Şirket yaptığı açıklamada Genel Energy olarak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Bina Bavi gaz sahasında, Avusturya kökenli OMV firmasının yüzde 36 düzeyindeki hissesini 150 milyon dolara satın aldıklarını bildirdi.

Genel Energy'den 150 milyon dolarlık satın alma!

Genel Energy'den 150 milyon dolarlık satın alma gerçekleşti. Genel Energy, IKBY'deki Bina Bavi gaz sahasında, Avusturya kökenli OMV firmasının yüzde 36 düzeyindeki hissesini 150 milyon dolara satın aldı.

Genel Energy satın alma Haberi

Genel Energy satın alma

Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, şirketin Avusturya kökenli OMV firmasının hisselerinin yüzde 36'sını 150 milyon dolara satın aldıklarını açıkladı.


Sepil, şirketin yeni yatırımlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Genel Energy olarak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Bina Bavi gaz sahasında, Avusturya kökenli OMV firmasının yüzde 36 düzeyindeki hissesini 150 milyon dolara satın aldıklarını bildirdi.


Böylece Genel Energy'nin Miran gaz sahasından sonra Bina Bavi sahasının tamamına sahip olduğunu aktaran Sepil, şirketin Türkiye-IKBY ilişkilerinin daha da güçlenerek bir enerji altyapısına kavuşmasına katkıda bulunmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.


Sepil, toplamda 8,4 trilyon feet küp (tcf) kanıtlanmış gaz rezervi bulunan Miran ve Bina Bavi sahalarından Türkiye'ye 15-20 yıl boyunca 20 milyar metre küp (bcm) hacminde doğal gaz ihraç etmenin mümkün olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:


"IKBY'nin...