02 / 05 / 2024

generali sigorta Konut Hasar Araştırması

generali sigorta Konut Hasar Araştırması

Generali Sigorta Araştırma Merkezi’nin yaptığı Konut Hasar Araştırması, Türkiye’de yaklaşık 19 milyon konuttan sadece 3 milyonunun sigortalandığını gösteriyor...

Türkiye Sigorta’dan emeklilere özel kampanya! Kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortasına yüzde 10 indirim 

Türkiye Sigorta yeni kampanyasını duyuru. Kampanya kapsamında Türkiye Hayat Emeklilik müşterilerine özel kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinde indirimler sunuyor.

Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın!

DASK teminatının düşük kalması sebebiyle vatandaşlar özel konut poliçelerini tercih etmeye başladı. Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın! 

Generali Sigorta'dan her bütçeye uygun konut sigortası: Süper Evim!  

150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta’nın Süper Evim Konut Sigortası ürünü ile müşterilerine esnek teminat paketleriyle her bütçe ve ihtiyaca göre tamamen isteğe bağlı olarak özelleştirilen bir sigortacılık deneyimi sunuyor. 

Türk Nippon Sigorta'dan konut sigorta poliçelerinde yenilik! 

Türk Nippon Sigorta, konut sigortası ürününde yenilik gerçekleştirdi. Yapılan yenilikle Türk Nippon Sigorta; avantajlı teminatlar ile ürün içeriğini zenginleştirdi. 

Ray Sigorta konut sigortası oranını artırmayı hedefliyor!

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan yaptığı açıklamada, "Ray Sigorta olarak müşterilerin ihtiyaçlarına dokunan çözümlerle bu ürünle ilk tanışma oranını artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Antalya'da en çok konut sigortası tercih edildi!

Generali Sigorta Antalya'nın sigorta tercihlerinin yer aldığı verileri yayınladı. Açıklanan verilere göre Antalyalılar en çok konut sigortasını tercih etti.

Süper Evim: Generali'den yeni konut sigortası! 

150 seneyi aşkım köklü geçmişiyle yatırımlarına devam eden Generali Sigorta, Süper Evim konut sigortasını hayata geçirdi.

Konut satışlarındaki hareketlenme sigorta sektörünü toparladı!

Türk sigorta sektörü geçtiğimiz yılı yüzde 19,3'lük büyüme ile kapattı. Uzmanlara göre bu artışın başlıca nedenlerinden biri konut satışlarındaki artış oldu.

Konut sigortası 5 soruda tüm detaylarıyla!

Konut sigortası, konut ve konutun içerisinde önemli olan tüm değerleri güvence altına alan bir sigorta türü. İşte konut sigortası merak edilen soruların yanıtları...

Konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler?

Türkiye genelinde konutların sadece yüzde 22'sinin sigortası bulunuyor. Peki konut sigortası oranı neden bu kadar az? Sigorta çok mu pahalı? İşte detaylar...

Türkiye'de deprem sigortasız konut kalmamalı!

17 Ağustos Marmara depreminin 21’inci yıl dönümünde Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamada, sigorta sektörü, depreme karşı Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) ve Konut Sigortası ile pek çok teminat sunduğu belirtildi. 

Konut sigortası hangi hasarları karşılıyor?

Türkiye geneline bakıldığında, konutların sadece yüzde 22'sinin sigortalı olduğu görülüyor. Peki konut sigortası oranı neden bu kadar az? Sigorta çok mu pahalı? Konut sigortası hangi hasarları karşılar? İşte konut sigortasına ilişkin detaylar...

Konut sigorta ürünlerini yine sigorta acenteleri satacak!

Sayıları 16 bine ulaşan sigorta acenteleri, ‘işimiz elden gidiyor, haksız rekabet yaratılıyor’ diye isyan ediyor. Konut sigortaları gibi sigorta ürünlerini, asli işi sigortacılık olmayan işletmelerin satmasına izin verilmiyor; bunları yine sigorta acenteleri satmaya devam edecek.

generali sigorta Konut Hasar Araştırması Haberi

generali sigorta Konut Hasar Araştırması

19 milyon konuttan 3 milyonu sigortalıGenerali Sigorta Araştırma Merkezi’nin yaptığı Konut Hasar Araştırması, Türkiye’de yaklaşık 19 milyon konuttan sadece 3 milyonunun sigortalandığını gösteriyor. Generali Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric, gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye'deki sigortalılık oranının düşük olduğunu belirtti.


Generali Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric, gelişmiş ülkelerdeki konut sigortalılık oranı ile karşılaştırıldığında Türkiye’deki sigortalılık oranının düşük kaldığını belirtti. Konutlarda sigortalılık oranının İstanbul ve Ankara’da daha yüksek olduğuna vurgu yapan Dobric, “Kırsal kesimde sigortalı konut sayısının yok denecek kadar az. Konut poliçelerinde hasar frekansının düşük, ancak hasar maliyetlerinin çok yüksek olması konut poliçesi yaptırmanın önemini gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Generali Sigorta Araştırma Merkezi’nin Türkiye genelinde yaptığı hasar araştırması kişilerin konut poliçeleri kapsamında en çok kullandığı asistans hizmetleri arasında cam ve çilingir destek...