29 / 04 / 2024

Tüketiciler Birliği'nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!

Tüketiciler Birliği'nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 şehir dışında da araç ve konut için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini dile getirdi.



Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 şehir dışında da araç ve konut için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini kaydetti.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, sigorta firmalarının, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkım yaşanan 11 şehirde işlem yapmama hakkı bulunduğunu dile getirdi. Yaptığı açıklamada fakat yıkımın olmadığı şehirlerde sigorta şirketlerinin, isteyen herkesin işlemini yapmak zorunda olduğunu belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Deprem olmamış, zarar görmemiş bir şehirde deprem olma ihtimalinden dolayı kaskodan kaçınmaları doğru değil, bu yanlış. Sigorta şirketlerinin böyle bir hakkı bulunmuyor" diye konuştu.

Tüketiciler Birliği nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!

Yaptığı açıklamada bu konuda kanunda yasal düzenlemenin mevcut olduğunu kaydeden Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun bunu çok açık bir şekilde söylediğini kaydederek, "Diyor ki, satıcı ve sağlayıcı mal ve hizmet satan kişiler, kurumlar asla bunu satmaktan kaçınamaz. Şu anda Kayseri ilinde deprem yok, Yozgat ilinde deprem yok, başkent Ankara'da deprem yok. Burada deprem olma riski var diye kasko yapmamak diye bir uygulama olamaz." diye konuştu.


Geri Dön