27 / 04 / 2024

Sigortada ‘şok’ iddia: Bazı sigorta şirketleri deprem riski bahanesiyle kasko yapmaktan kaçınıyor!

Sigortada ‘şok’ iddia: Bazı sigorta şirketleri deprem riski bahanesiyle kasko yapmaktan kaçınıyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin deprem riski bahana edilerek bazı sigorta şirketlerinin kasko yapmaktan kaçındığını ileri sürdü. Şahin, ayrıca DASK yaptırmak isteyenlere de bazı uyarılarda bulundu.



Deprem felaketinin ardından yaralar sarılmaya çalışılırken, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin’den bir uyarı geldi. Şahin, depremden etkilenen 11 şehir dışında da araç ve ev için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından ‘deprem riski’ bahane edilerek geri çevrildiğini iddia etti. Şahin, sigorta şirketlerinin Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkım yaşanan 11 şehrimizde işlem yapmama hakkı bulunduğunu belirtirken, ancak yıkımın olmadığı yerlerde herkesin işlemini yapmak zorunda olduğunu hatırlattı.

Sigortada ‘şok’ iddia: Bazı sigorta şirketleri deprem riski bahanesiyle kasko yapmaktan kaçınıyor!

Mahmut Şahin, deprem olmayan, zarar görmeyen illerde deprem olma olasılığı öne sürülerek bazı şirketlerin kasko poliçesi yaptırmaktan kaçınmalarının doğru olmadığını ve sigorta şirketlerinin böyle bir hakkının bulunmadığını dile getirdi.

CİMER'E ŞİKAYET EDİN!

Şahin, bu konuda yasal düzenlemenin mevcut olduğunu belirterek 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki kanunun bunu çok açık bir şekilde belirttiğine dikkat çekti. Yasaya göre, satıcı ve sağlayıcı mal ve hizmet satan kişiler, kurumlar asla bunu satmaktan kaçınamaz. Şu anda Kayseri, Yozgat veya Ankara’da herhangi bir deprem yaşanmamasına rağmen deprem riski var diye kasko yapılmamasının doğru olmadığını kaydeden Şahin, bu tip durumlar ile karşılaşanların Hazine ve Maliye Bakanlığı veya  CİMER'e şikayette bulunmasını önerdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön