10 / 05 / 2024

Sigortada ‘şok’ iddia: Bazı sigorta şirketleri deprem riski bahanesiyle kasko yapmaktan kaçınıyor!

Sigortada ‘şok’ iddia: Bazı sigorta şirketleri deprem riski bahanesiyle kasko yapmaktan kaçınıyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin deprem riski bahana edilerek bazı sigorta şirketlerinin kasko yapmaktan kaçındığını ileri sürdü. Şahin, ayrıca DASK yaptırmak isteyenlere de bazı uyarılarda bulundu.



Şahin, tüketicinin kasko için bir şirkete başvurduğu ve ilgili şirketin kasko yapamayacağını söylemesi üzerine bunun yazılı olarak neden yapılmadığının sorulması gerektiğini ifade etti. Sürecin yazılı olarak kayıt altına alınması halinde yaşanacak herhangi bir olumsuzluğun zararını ilgili şirketin karşılamak zorunda kalacağına işaret eden Şahin, “Tüketicilerimiz bu konuda haklara sahip olduğunu bilsin. İlgili şirketler böyle sigorta yapmama gibi durumlarda ceza yaptırımlarıyla karşı karşıya kalabilir. Hazine ve Maliye Bakanlığı kesinlikle karşılıksız bırakmaz. Satıştan kaçınma diye bir durum söz konusu olamaz."

Sigortada ‘şok’ iddia: Bazı sigorta şirketleri deprem riski bahanesiyle kasko yapmaktan kaçınıyor!

DASK’A BAŞVURULAR ARTTI

Depremin ardından pek çok kişinin Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) sigortası yaptırmak için başvuruda bulunduğunu da kaydeden Şahin, bu konuda çeşitli uyarılarda bulundu:

"Sigorta şirketleri ile görüştüğümüz zaman tüketicilerin DASK konusunda bir şeyi eksik yaptığının farkına vardık. Prim yüksek çıkmasın diye metrekarenin düşürülmesini kabul eden tüketiciler var.  Örneğin 150 metrekarelik evde oturan bir kişi daha düşük prim ödemek için evini 50 metrekare diyor. Ama olası bir yıkımda da 50 metrekarelik ödeme alacağını bilmesi lazım. Sigorta şirketleri yıkımın söz konusu olduğu bölgelerde metrekare başına düşen inşaat birim maliyetinden tazminat ödüyor. Mesela 150 metrekarelik bir evin inşaat maliyeti 400 bin lira, piyasa değeri ise 1 milyon lira civarında. Sigorta şirketi tüketicilere inşaat maliyetini geri ödüyor.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön