29 / 04 / 2024

Tüketiciler Birliği: İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz olsun!

Tüketiciler Birliği: İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz olsun!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Kaya, "İnsanların toplu taşımaya yönlendirilmesi adına, İstanbul içi tüm toplu taşıma araçlarının bakım süresince ücretsiz ve verimli hale getirilmesi gerekmektedir" dedi



Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, insanların toplu taşımaya yönlendirilmesi adına, İstanbul içi tüm toplu taşıma araçlarının köprülerde yapılan bakım çalışmaları süresince ücretsiz ve verimli hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da iki büyük köprünün aynı anda bakımının yapılmasının, trafikte ciddi tıkanmalara ve beraberinde bir takım olumsuzlukla neden olduğunu kaydetti.

 

İstanbul gibi metropol bir şehirde, ana hat olarak kabul edilen iki köprünün aynı anda bakıma alınması ve olası sorunların önceden öngörülerek önlemlerinin alınmamasının, şehircilik açısından ciddi bir hata olduğunu savunan Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"Ne yaptığını bilmeyen yöneticiler, ne yapacağını bilmeyen kitleleri oluşturmuştur. Toplu taşımada başarı sağlayamayan yerel irade, köprü bakımlarına da hazırlıksız yakalanmasına rağmen, çözüm arayışına girmemekle ümit kaybına neden olmuştur. Başbakan, bu hatanın yurttaşımıza yansımasını hafifletmek adına köprü geçişlerinin çalışma süresi boyunca ücretsiz olmasını sağlamıştır. Köprü çalışması nedeniyle işine gidemeyen veya eziyet dolu bir seyahat sonunda işine yorgun giden bir çalışanın, maddi ve manevi bireysel zararlarının yanı sıra artan akaryakıt tüketimi gibi ülke ekonomisine de külfeti aşikardır. Bu sebeple bireylerin toplu taşımaya yönlendirilmesi, özel araç yoğunluğunun azaltılması gerekmektedir. Bunun için insanların toplu taşımaya yönlendirilmesi adına, İstanbul içi tüm toplu taşıma araçlarının bakım süresince ücretsiz ve verimli hale getirilmesi gerekmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu eziyete dönüşen ulaşımda toplu taşımayı ücretsiz hale getirerek geciken hizmetin hararetini almalı, insanların özel araçlarını terk ederek toplu taşıma ile tanışmasını sağlamalıdır."


AA


Geri Dön