14 / 05 / 2024

Tüketiciler Birliği'nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!

Tüketiciler Birliği'nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 şehir dışında da araç ve konut için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini dile getirdi.



Böyle bir durumla karşılaşan vatandaşların Hazine ve Maliye Bakanlığına veya CİMER'e şikayette bulunması gerektiğini dile getiren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin bazı açıklamalar yaptı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin açıklamasında "Tüketici kasko için bir şirkete başvuru yaptı ancak şirket kaskoyu yapamayacağını belirtti." diyerek, böylesi bir durumda şirkete yazılı olarak kaskonun neden yapılmayacağı sorulması gerektiğini söyledi. Açıklamasında sürecin bu şekilde belgelenirse yaşanılacak herhangi bir olumsuzluğun zararını firma karşılamak zorunda kalabileceğini kaydeden Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Tüketicileri böyle bir konuda haklarının olduğunu bilsinler. Satıcılar da bununla ilgili olarak bir ceza yaptırımlarıyla karşı karşıya kalabilir. Böyle bir durumu Hazine ve Maliye Bakanlığı kesinlikle karşılıksız bırakmaz. Satıştan kaçınmak diye bir şey yok." şeklinde konuştu.

Tüketiciler Birliği nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin ayrıca açıklamasında depremden sonra pek çok kişinin Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) sigortası yaptırmak için başvuru yaptığını söyledi.

DASK sigortasını yaptıracaklara da uyarılar yapan Şahin, sigorta şirketleriyle görüştüklerinde tüketicilerin bu konuda bir şeyi eksik yaptığının farkına vardıklarını söyleyerek, prim yüksek çıkmasın diye metrekarenin düşürülmesini kabul eden tüketicilerin olduğunu duydularını söyledi. Konuyla ilgili bir örnek de veren Şahin, "Örneğin 150 metrekare konutta oturan bir vatandaş pirim düşük çıksın diye evine 50 metrekare diyor. Ancak olası bir yıkımda da 50 metrekarelik ödeme alacağını bilmesi gerekli" dedi. Sigorta şirketlerinin yıkımın söz konusu olduğu bölgelerde metrekare başına düşen inşaat maliyetinden geri ödeme yaptığını kaydeden Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin,  150 metrekare bir evin inşaat maliyetinin 400 bin lira, piyasa değerinin ise 1 milyon lira olduğunu söyledi. Şahin ayrıca, Sigorta şirketi tüketiciye inşaat maliyetini geri ödediğini söyleyerek, "Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığının müdahale yetkisi var. Ödemeleri piyasa değeri üzerinden ödettirebilir. Onu da önümüzdeki günlerde göreceğiz." diye konuştu.

Deprem bölgesinde çalışanların maaşını devlet ödeyecek! Kim ne kadar maaş alacak?

Akbank’tan depremzedelere 10 milyar liralık finansman desteği! İşte destek paketinin detayları...

Celal Şengör tek tek duyurdu! İşte İstanbul’daki en riskli 3 ilçe!


Geri Dön