27 / 04 / 2024

Celal Şengör tek tek duyurdu! İşte İstanbul’daki en riskli 3 ilçe!

Celal Şengör tek tek duyurdu! İşte İstanbul’daki en riskli 3 ilçe!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’la ilgili ürküten bir açıklama daha geldi. Ünlü jeolog Celal Şengör, 7,5 büyüklüğünde bir depremin beklediği megakent İstanbul’da yaşanacak olası bir depremde en tehlikeli üç ilçenin ismini tek tek söyledi.



Türkiye’yi vuran ve 11 ilde büyük can kaybı ve hasara neden olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerde can kayıpları ve hasarın bilançosu ağırlaşıyor.

Celal Şengör tek tek duyurdu! İşte İstanbul’daki en riskli 3 ilçe!

CNN Türk'te katıldığı canlı yayında, son bilançoyu açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin 11 ilinde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu ana kadar 39 bin 672 vatandaşımızı kaybettiğimizi bildirdi.

Depremin ilk günü sabah saatlerinde Kahramanmaraş’ta olduğunu hatırlatan Bakan Soylu, “Allah böyle bir felaketi kimseye yaşatmasın, İlk gördüğüm tablo, Trabzon Caddesi’ydi ve insanlar yardım istiyordu. İşte o an depremin büyüklüğünün ne olduğunu hepimiz gördük" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan dün bir açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da, deprem bölgesinde 3 milyon 9 bin 563 bağımsız bölüm, 684 bin binanın incelendiğini, 84 bin 726 yapının yıkılmış, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildiğini duyurmuştu.


Geri Dön