26 / 05 / 2024

Celal Şengör tek tek duyurdu! İşte İstanbul’daki en riskli 3 ilçe!

Celal Şengör tek tek duyurdu! İşte İstanbul’daki en riskli 3 ilçe!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’la ilgili ürküten bir açıklama daha geldi. Ünlü jeolog Celal Şengör, 7,5 büyüklüğünde bir depremin beklediği megakent İstanbul’da yaşanacak olası bir depremde en tehlikeli üç ilçenin ismini tek tek söyledi.



“İSTANBUL’DA EN TEHLİKELİ YERLER YEŞİLKÖY, BAKIRKÖY VE TUZLA!”

Diğer yandan büyük depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, gözlerin çevrildiği İstanbul’la ilgili de ürkütücü bilgiler gelmeye devam ediyor. Ünlü jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, olması 7,5 büyüklüğünde bir depremin beklendiği İstanbul’daki en tehlikeli 3 ilçeyi açıkladı.

Celal Şengör tek tek duyurdu! İşte İstanbul’daki en riskli 3 ilçe!

TV100’de gazeteci Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum programına katılan Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör İstanbul’da olası bir depremde en riskli bölgelerinin Yeşilköy, Bakırköy ve Tuzla olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili çok kritik bilgiler paylaşan Şengör, "Büyükçekmece ve Küçükçekmece arası, Küçükçekmece-Haliç arası buralar sahile paralel giden yerler. Yukarıya doğru etkiler azalıyor.Avcılar, Samatya, Yedikule. Anadolu Yakası’na geçtiğimiz zaman Fenerbahçe biraz daha ileriye gittiğimiz zaman Kartal-Tuzla ve Adalar… Bu bölgeler faya çok yakın” ifadelerini kullandı.


Geri Dön