28 / 04 / 2024

AFAD duyurdu: Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe hangileri? Megakentte büyük şok! 

AFAD duyurdu: Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe hangileri? Megakentte büyük şok! 

AFAD tarafından olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe tek tek açıklandı. Ardından, DASK da İstanbul’un depreme karşı sigortalılık oranını duyurdu. İşte en riskli ilçeler ve sigortalılık oranları...



6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı büyük yıkımın ardından, 7 şiddetinde depremin beklendiği İstanbul yeniden gündem oldu. 

Deprem uzmanları İstanbul ile ilgili uayrılarını peş peşe yaparken, AFAD tarafından olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe tek tek açıklandı. 

Ayrıca, DASK ise İstanbul’un depreme karşı sigortalılık oranını duyurdu. Açıklanan rakamlara göre, İstanbul’da toplam zorunlu deprem sigortalı konut sayısının yarısına yakını, depreme karşı en riskli 15 ilçede yer alıyor. 

AFAD duyurdu: Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe hangileri? Megakentte büyük şok! 

İSTANBUL'UN EN RİSKLİ 15 İLÇESİ

CNN Türk'te yer alan habere göre; geçtiğimiz günlerde AFAD tarafından, İstanbul’da beklenen olası büyük depreme karşı riskli durumdaki 15 ilçe tek tek açıklandı. 

AFAD'ın zemin sıvılaşması riskine göre açıkladığı listede en riskli 15 ilçe şu şekilde açıklandı:

1. Bakırköy, 
2. Bahçelievler, 
3. Küçükçekmece, 
4. Esenler, 
5. Başakşehir, 
6. Esenyurt, 
7. Avcılar, 
8. Beylikdüzü, 
9. Büyükçekmece, 
10. Tuzla, 
11. Pendik, 
12. Maltepe, 
13. Sultanbeyli, 
14. Üsküdar,
15. Fatih.

AFAD duyurdu: Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe hangileri? Megakentte büyük şok! 

İSTANBUL'DA 2.7 MİLYON KONUT SİGORTALI 

İstanbul’da toplam 2.7 milyon sigortalı konutun 1.2 milyonu, AFAD tarafından en riskli ilan edilen 15 ilçede yer alıyor. Bir başka ifadeyle, riskli ilçeler aynı zamanda DASK sigortalılık oranının fazla olduğu ilçeler. 

Sigortalılık oranı en yüksek ilçeler arasında ilk sırada Esenyurt bulunuyor. Esenyurt’ta, 198 bine yakın konut depreme karşı sigortalalı halde. İstanbul’un toplam sigortalılık oranında Esenyurt’un payı yüzde 7 seviyelerinde. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin verilerine göre de İlçede, 39 bin civarında konut yer alıyor. Esenyurt’ta sigortalılık oranı yüksek gibi görünse de toplam konutların yalnızca yarısına yakını depreme karşı sigortalı.  Çünkü mahallesine göre değişmekle beraber binaların kat sayıları ekseriyetle 1-4 ve 5-8 kattan meydana geliyor. 

İstanbul’un sigortalılık oranı yüksek ikinci ilçesi de Kadıköy oldu. İlçede, 154 binin üzerinde DASK poliçesi var ve İstanbul’un toplam sigortalılık oranının içinde Kadıköy’ün payı yüzde 5’ten biraz fazla. 

AFAD’ın riskli ilçeler arasında saydığı Küçükçekmece, 126 binin üzerinde sigortalı konut sayısı ile sigortalılık oranı yüksek ilçelerden oldu. 

Benzer şekilde Ümraniye, Pendik, Maltepe, Bahçelievler, Kartal ilçeleri de İstanbul’un depreme karşı sigortalılık oranı yüksek ilçelerinden oldu. 

AFAD duyurdu: Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe hangileri? Megakentte büyük şok! 

Fakat, tüm ilçeler için aynı durum söz konusu değil. Çatalca’da, 27 bin bina ve yaklaşık 135 bine yakın konut olmasına rağmen, depreme karşı sigortalı konut sayısı yalnızca 11 bin olarak belirlendi. İlçede konutların yalnızca yüzde 8’i depreme karşı sigortalanmış durumda. 

Benzer durum Şile, Beykoz, Sultanbeyli'de de görülüyor. Beykoz’da 51 bin bina ve 200 binin üzerinde konut bulunması rağmen, sigortalı konut sayısı sadece 23 bin seviyelerinde. 

AFAD’ın, 15 riskli ilçe listesinde yer alan Sultanbeyli'de de 250 bine yakın konut var. Sigortalı konut sayısı ise yalnızca 25 bin civarında. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık arasında imar krizi! İstanbul imara mı açılıyor?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Tahliye davası açarken bunu gözden kaçırmayın! 

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!


Geri Dön