27 / 04 / 2024

Silivri'ye büyük yığınak: AFAD olası İstanbul depremi için kolları sıvadı!

Silivri'ye büyük yığınak: AFAD olası İstanbul depremi için kolları sıvadı!

AFAD olası İstanbul depremi için harekete geçti. Afet durumunda kullanmak için Silivri'de hayata geçirilen merkeze konteyner depolanmaya başlandı. İşte detaylar...



AFAD, olası Marmara depremi için çalışmalara başladı. Afet durumunda kullanmak için Silivri ilçesinde oluşturulan merkeze konteyner depolanmaya başlandı. Olası afet ve acil duruma karşı hazırlık yapan merkezde bir ay içerisinde 5 bin konteyner ve 80 bin çadırın depolanacağı kaydedildi.

6 Şubat'ta Kaharaman Maraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra konteyner ve çadır kuyrukları oluşmuş, ve depremzedeler barınamadığını bir çok kez dile getirmişti. 

Gündemde yer alan olası büyük İstanbul depremi için Özhaseki, İBB Başkanı İmamoğlu ile yeni projeler çerçevesinde anlaşmaya vardıklarını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Bunun üzerine harekete geçen AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), olası depremler için yurt genelinde çalışmalara başladı. AFAD, Silivri'de oluşturulan merkeze konteyner ve çadır depolamaya başladığını açıkladı.

Tekirdağ AFAD il Müdürü Tezcan Buçan konuya ilişkin bilgi verdi. İşte detaylar...


Geri Dön