09 / 05 / 2024

Silivri'ye büyük yığınak: AFAD olası İstanbul depremi için kolları sıvadı!

Silivri'ye büyük yığınak: AFAD olası İstanbul depremi için kolları sıvadı!

AFAD olası İstanbul depremi için harekete geçti. Afet durumunda kullanmak için Silivri'de hayata geçirilen merkeze konteyner depolanmaya başlandı. İşte detaylar...



'OLASI AFET DURUMLARINA HAZIRLANILIYOR'

Konteynerlerin indirilme çalışmalarını yerinde takip edien Tekirdağ AFAD il Müdürü Tezcan Buçan, Türkiye'de meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda kullanılabilecek çadır ve prefabrik konteyner evlerden ilk etapta 628 adedi Silivri'ye getirildiği bilgisini verdi. Buçan, ülkenin hemen her bölgesinde bu konteynerların yerleştirildiğine dikkat çekerek, "Amaç, ülkemizde meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda kullanılabilecek en etkin, en hızlı, en seri biçimde kullanılabilecek konteynerleri hazır tutmak "dedi.

5 BİN KONTEYNER, 80 BİN ÇADIR DEPOLANACAK

Afetlerle mücadele konusunda kararlı bir çalışma sürdürdüklerini ifade eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da, ilçede AFAD ile afet sonrasında vatandaşların barınma, gıda ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapılan bir depolama alanında olduklarını ve Silivri Belediyesi olarak AFAD'a 20 dönüm araziyi tahsis ettiklerini ve bu alanın içerisinde planlanan 5 bin konteyner 80 bin çadır, 1 ay içerisinde depolama alanında hazır olacağını söyledi.

Yılmaz, "AFAD'ımızın yurdumuzun dört bir yanında yapmış olduğu bu depolama alanlarına İstanbul'da Silivri de eklenecek" dedi. Bu depolama alanına hiç ihtiyaç duyulmamasını dileyen Yılmaz, aynı zamanda hayırlı olmasını diledi.

200 BİN KONUT YERLE BİR OLACAK

Karar'da yer alan detaylara göre, Türkiye Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, 200 bin binanın yerle bir olacağını ifade ederek acilen önlem alınması gerektiğini duyurmuştu.

Dora Vadi satışta! 24 aya varan vade ve hemen tapu fırsatı!

Son dakika! Merkez Bankası faizi yüzde 15'ten yüzde 17,5'e yükseltti!

Tiny House’lara talep yüzde 80 arttı!


Geri Dön